Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

În calitate de coordonator al asociaţiei "Uniunea Mondială a Românilor Liberi - filiala Spania", încă din 1991, când domnul Ion Raţiu a venit în vizită în Madrid (Spania), mi-am dat seama de obligaţiile şi greutatea acestei răspunderi. Domnul Ion Raţiu mă investise atunci cu această funcţie şi îmi dădeam seama de frumuseţea acestei funcţii cand ai succese, dar şi de responsabilităţile ei faţă de oamenii pentru care te angajezi să-i ocroteşti şi să le aperi libertăţile, fie ele şi pe pământ străin.


În anul 1994, UMRL-Spania a reusit să adune un număr important de cărţi de la editorii din exil, de la românii care trăiau aici de 30-50 de ani şi să edifice, pentru a doua oară pe pământ spaniol, o bibliotecă în strada Anita Vindel, nr. 20, din Aravaca, localitate situată la 10 km vest de Madrid. Totul a funcţionat până în 1996, când un grup de români recent sosiţi a ocupat această clădire cu forţa, creându-şi un fel de refugiu de noapte. De atunci, cărţile, încet-încet, au dispărut şi au fost înstrăinate până la totala dispariţie.Foamea celor de acolo de a distruge cartea - pe care conducerea UMRL, în condiţiile în care extinderea Internetului nu era atât de largă ca acum şi accesul la reţeaua Net „justifică” lipsa cărţii sau posibilitatea de a citi pe limba ta - a făcut scrum toate bunele noastre intenţii. Volumele ce au mai rămas au fost transferate în ţară, la unele biblioteci judeţene sau la Palatul unui nobil spaniol din localitatea Baeza din Spania.


În 1999, UMRL s-a transformat în Comunitatea Românilor din Spania - Interese Bilaterale. Un ajutor substanţial a sosit atunci din partea Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie din Ploieşti şi mai ales a doamnei Director general Lia Maria Voicu.
Muzeul este adapostit de un impunător edificiu, monument istoric şi de arhitectură, fostul Gimnaziu de baieţi "Sf. Petru şi Pavel", a cărui piatră de temelie a fost pusă pe 31 mai 1865, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, după planurile cunoscutului arhitect Alexandru Orăscu.


Împreuna am adus prin intermediul proaspetei companii de zbor „Blue Air” 200 de volume ce au fost donate primăriei din Alacala de Henares, leaganul lui Miguel Cervantes. Toate aceste cărţi au fost organizate pe secţiuni şi au deschis posibilitatea accesului direct a românilor emigranţi la carte. Ne-a durut dezinteresul acestora pentru acest efort, deşi s-a făcut o publicitate adecvată, susţinută chiar de Primăria acestui oraş. Într-un an de la deschiderea bibliotecii, doar 15 persoane au împrumutat cărţi. (va urma)

 

 

 

Back To Top