Categorie: Știri internaționale

racheteTensiunile din Orientul Mijlociu au atins din nou cote alarmante în ultimele ore, după ce 4 tineri – 3 evrei şi un palestinian – au fost ucişi. Schimburile de rachete între Israel şi Gaza continuă încă de duminică seara. Peste 40 de rachete au fost lansate într-o singură oră, luni noapte, de către mişcarea islamistă Hamas asupra Israelului, autorităţile de la Ierusalim fiind nevoite să răspundă cu atacuri aeriene, informează AFP. Alte Trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, marţi seara, la puţin timp după ce sirenele au răsunat în oraş, şi nu mai puţin de cinci rachete au fost lansate miercuri dimineaţa către Tel-Aviv şi periferia sa.

Sirenele de alertă au sunat şi rachetele au fost interceptate în zbor de o baterie a Iron Dome, un sistem de interceptare a rachetelor, a anunţat postul de radio militar, amintind că marţi oraşele Tel-Aviv şi Ierusalim au fost vizate de rachete lansate din Fâşia Gaza controlată de islamiştii palestinieni ai Hamas.

Aviaţia israeliană a desfăşurat 160 de raiduri în Fâşia Gaza împotriva Hamas în cursul nopţii de marţi spre miercuri ca răspuns la continuarea tirurilor de rachetă către Israel, a anunţat purtătorul de cuvânt al armatei, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Cabinetul de securitate israelian a autorizat marţi convocarea a 40.000 de rezervişti în anticiparea unei posibile operaţiuni la sol.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite în această perioadă deplasările în Israel şi Teritoriile Palestiniene care nu sunt necesare, având în vedere recentele evoluţii de securitate din spaţiul Orientul Apropiat. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează că alertele de călătorie pentru Israel şi Teritoriile Palestiniene de pe site-ul MAE au fost actualizate marţi, în sensul ridicării nivelului de alertă.

"Ministerul Afacerilor Externe recomandă insistent cetăţenilor români aflaţi în prezent în Israel şi Teritoriile Palestiniene sau care se îndreaptă deja către aceste destinaţii să îşi anunţe prezenţa la misiunile diplomatice din zonă, fie prin utilizarea aplicaţiei MAE «Călătoreşte în siguranţă», fie prin anunţarea la următoarele coordonate: Ambasada României în Statul Israel (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau tel. 00972-54 5643279); Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah–Palestina (email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau tel. +972 549 209152)", se mai arată în comunicatul transmis marţi.

MAE sfătuieşte cetăţenii români aflaţi în Israel să urmeze instrucţiunile de securitate destinate populaţiei civile şi să acorde atenţie alertelor locale, precizând că informaţii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul www.oref.org.il.

Back To Top