Categorie: Știri internaționale

referendum-scotiaScoţia rămâne în Regatul Unit. Rezultatele aproape finale arată că 55% din locuitori au votat împotriva independenţei, faţă de doar 45% pentru. Diferenţa este mult mai mare faţă de estimările iniţiale care vorbeau de o cursă strânsă între cele două tabere.

Într-un discurs ţinut în această dimineaţă, şeful guvernului scoţian, Alex Salmond, principalul promotor al independenţei, şi-a recunoscut înfrângerea.

Imediat după ce liderii secesionişti de la Edinburgh şi-au recunoscut înfrîngerea, a ieşit la rampă şi premierul britanic David Cameron. El a a felicitat ambele tabere pentru că s-au abţinut de la jigniri şi violenţe şi, mult mai important, a promis că nu doar Scoţia, ci şi celelalte trei naţiuni ale Regatului Unit - enlgezii, galezii si nord-irlandezii - vor primi mai multă autonomie faţă de guvernul şi parlamentul de la Londra.

Premierul britanic David Cameron a promis, vineri, noi puteri celor patru naţiuni constitutive ale Regatului Unit, după respingerea independenţei Scoţiei în cadrul referendumului organizat joi.

Aproximativ 55% dintre scoțienii care și-au exprimat opțiunea la referendumul de joi s-au pronunțat împotriva independenței, potrivit BBC.

Mai multe AICI

Back To Top