Categorie: Știri internaționale

StudentiComisia Europeană a publicat cea mai amplă anchetă consacrată vreodată programului Erasmus. În 27 de ani de existență, trei milioane de studenți europeni au profitat de acest program de schimburi universitare care, pe lângă faptul că favorizează spiritul de inițiativă, a influențat și rata natalității.

Peste un sfert, mai exact 27 la sută din studenții care au participat la programul Erasmus și-au găsit partenerul de viață în timpul sejurului efectuat în străinătate. Rezultatul este că un million de bebeluși s-au născut grație programului de schimburi universitare!

Iată principal concluzie a anchetei publicate de Comisia Europeană. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că favorizează învățatul unei limbi străine, mobilitatea și spiritul antreprenorial, Erasmus a influențat și rata natalității în Europa.
„Erasmus, o uriașă agenție matrimonială!", exclamă pe un ton amuzat un comentator francez.

Erasmus a contribuit, în același timp, și la diminuarea șomajului. Pe piața muncii, studenții Erasmus sunt în mod clar privilegiați. Experiența în străinătate este considerată drept un atuu de mai toate firmele. Patronii consideră că plecarea în străinătate dezvoltă curiozitatea, încrederea în sine și aptitudinea de a rezolva problemele. Practic, două treimi din angajatorii chestionați de Comisia Europeană spun că experiența în afara țării a fost esențială în angajarea unui salariat.

Programul Erasmus a fost lansat în 1987.

Ancheta Comisiei Europene a fost realizată în 34 de țări și practic 80 de mii de răspunsuri – de la ex-studenți dar și de la antreprenori – au fost culese și analizate. Actualmente, 10 la sută din tinerii europeni se formează în străinătate, iar jumătate dintre ei beneficiază de burse Erasmus.

Mai multe AICI

 

Back To Top