Categorie: Știri internaționale

gripa aviara h7n9O nouă tulpină de gripă aviară a fost semnalată la animale din ferme aflate în mai multe state europene. Noua formă a virusului este mult mai contagioasă și a fost confirmată în Olanda, Marea Britanie şi Germania.

Zeci de mii de păsări din cele trei state au fost sacrificate deja. În plus, autorităţile olandeze au luat decizia de a interzice temporar livrările de carne de pasăre pe întreg teritoriul ţării.

Autorităţile sanitar-veterninare din Olanda sunt în alertă maximă după ce au descoperit, într-o crescătorie din regiune, o tulpină extrem de contagioasă a virusului gripei aviare. Ferma a fost izolată. Toţi puii de la fermă, câteva zeci mii, au fost sacrificaţi. Preocuparea autorităţilor olandeze e acum prevenirea răspândirii virusului.

Alertă este şi în Marea Britanie unde, la o fermă din comitatul Yorkshire, mai multe rațe au fost depistate ca purtătoare ale virusului mortal.

Noua tulpină a virusului, H5N8, poate infecta şi persoanele care intră în contact cu păsările bolnave.

Noul virus al gripei aviare, a fost descoperit pentru prima dată în Asia. În Coreea de Sud, Sute de mii de păsări au fost sacrificate în ultimele două luni. În Europa, virusul a fost depistat la începutul acestei luni şi la o fermă din nord estul Germaniei.

Mai multe AICI

 

Back To Top