Categorie: Știri internaționale

Pentru creştini totul pleacă de la Ierusalim şi Fiul lui Dumnezeu. Cei care au adus vestea cea bună la Roma trecând prin Egipt şi Nordul Africii au îmbrăţisat dimensiunea imperială a credinţei, cei veniţi în Europa prin Asia Mică au îmbrăţişat filosofia greacă, aşa că atunci când s-au reîntâlnit în Balcani nu numai că fraţii creştini nu s-au mai înţeles unul cu altul, ci a început dihonia, lupta fratricidă, care continuă până azi. Cruciade, războaie religioase, război rece între creştini.Un faliment şi o sinucidere

 

Falimentul financiar greco-ortodox i-a trezit la realitate pe occidentali. Proiectul Euro(pa) nu reface de la sine unitatea creştinilor compromisă grav de la Marea Schismă până la Conciliul Vatican II. O situaţie absolut inacceptabilă care durează de 1.000 de ani. Roma a încercat refacerea unităţii cu spada cruciaţilor. Împăratul Bizanţului şi Papa au crezut că refac unitatea creştină la Conciliul de la Florenta - 1439. Ambele initiaţive eşuează. Germanii protestează violent, se rup de Roma cu o nouă schismă, cea occidentală.

 

După căderea Constantinopolului şi războaiele religioase dintre catolici şi protestanţi, Sfântul Imperiu Roman se degradează. Revoluţia Franceză îi dă lovitura de graţie. Napoleon îl desfiinţează. Urmează un secol de materialism, de euforie tehnico-ştiinţifică, care culminează cu un Imperiu German II, protestant, naţionalist, militarist şi... sinucigaş în primul război mondial. Drama Europei fără autoritatea Romei continuă cu Imperiul German III, naţional-socialist, rasist şi dezastrul celui de-al doilea Război Mondial.

10% din populaţia UE

După cinci sute de ani de lupte fratricide, catolici şi protestanţi refac structurile Sfântului Imperiu la Roma, în anul 1956: Piaţa Comună, apoi Uniunea Europeană. Greco-ortodocşii comunişti se baricadează, sub comanda Moscovei, în spatele Cortinei de Fier, până când acceptă falimentul izolării şi revin la normalitate, cooperârd cu occidentalii. Astfel ajung în UE ortodocşii greci, bulgari, români şi, mâine, cei sârbi. 10% din populatia UE.

Un accident

Ceea ce n-au reuşit cruciaţii, uniţii, materialiştii, secularizaţii, naţionaliştii, socialiştii, comuniştii, iată că reuşeşte azi Roma cu UE, care nu cere altceva decât respectarea codului canonic romano-catolic actualizat şi modernizat, acquis communautaire, unitatea creştinilor occidentali şi ortodocşi. Însă nu toţi greco-ortodocşii, protestanţii şi israeliţii văd cu ochi buni succesul Romei şi se unesc în lupta pentru destabilizarea proiectului Euro(pa). Falsifică statistici, atacă moneda unică europeană, care are şi menierea de a-i ridica pe ortodocşii greci, români şi slavi de sud la nivelul occidentalilor.

 

1000 de ani de luptă pentru refacerea unităţii creştine... Acum, frauda financiară şi falimentul greco-ortodox din zilele noastre... Un accident, dar care ne obligă să vedem că unitatea creştinilor nu poate fi înlocuită cu nimic, nici macar cu EURO.

Back To Top