Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

frans timmermansModificările aduse legilor Justiției și procedura de evaluare care a dus la revocarea laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA au fost subiectele fierbinți care au vizat România abordate luni de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, la dezbaterea organizată pe tema situaţiei din România în Comisia Parlamentului European pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).

Comisar UE pentru Reglementări, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, Frans Timmermans a exprimat preocupare în legătură cu cele două subiecte. Acesta nu a ezitat să avertizeze România. CE nu va ezita să aducă „în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate”, a afirmat oficialul UE.

Timmermans a declarat că "mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările propuse pentru aceste legi ar putea submina eforturile îndelungate în combaterea corupţiei şi în asigurarea independenţei justiţiei, iar Comisia Europeană împărtăşeşte foarte mult aceste preocupări”, în timp ce Parlamentul României nu a dat până acum semne că ar vrea să răspundă la avizele şi recomandările care au fost emise” de organisme precum GRECO (Grupul de State împotriva Corupţiei) şi Comisia de la Veneţia.

„În acelaşi timp, au apărut reclamaţii privind abuzuri comise de Birourile procurorilor şi de serviciile de informaţii. Acestea necesită investigaţii imparţiale efectuate de autorităţile competente, dar, în primul rând, autorităţile naţionale, Parlamentul României şi instanţele trebuie să supravegheze activităţile serviciilor de informaţii.Pentru a putea evalua în totalitate impactul reformelor din domeniul justiţiei, cerem clarificări suplimentare despre modul în care elementele specifice ale acestor legi ar trebui interpretate”, a continuat Timmermans.

Oficialul a declarat că "situaţia din România s-a deteriorat" și că "cele mai recente evenimente pun sub semnul întrebării" progresele făcute anterior, conturând "riscul subminării obiectivului nostru comun de a avea în România o situaţie constant pozitivă. (...) Ar fi o tragedie ca în ultimul kilometru al maratonului aţi începe să mergeţi înapoi. Asta este ceea ce mă îngrijorează”.

Acesta a pus sub semnul întrebării și procedura de evaluare care a dus la revocarea procurorului șef al DNA. "Procedurile robuste pentru numirea şi demiterea procurorilor au făcut întotdeauna parte din recomandările noastre. Întotdeauna am solicitat autorităţilor române să facă apel la recomandările Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Este unul dintre elementele din MCV care nu au fost implementate. Procedura de evaluare lansată de curând în ceea ce priveşte procurorul general ridică întrebări similare şi îngrijorătoare”, a mai spus Timmermans.

În contextul declarațiilor făcute luni de Frans Timmermans, premierul Viorica Dănicilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, se vor întâlni cu acesta marți după-amiază, la Strasbourg.

Back To Top