Categorie: Știri internaționale

Premierul Bulgariei a făcut un comentariu dur cu privire la turiștii români care își petrec vacanțele la sud de Dunăre, în contextul în care focare de pestă procină africană au apărut și în această zonă. Acesta acuză că românii veniți aici în concediu ar fi de vină pentru răspândirea virusului și în Bulgaria.

 

Premierul bulgar Boiko Borisov a lansat acuzaţia în faţa primarilor din localităţile unde au loc proteste proteste faţă de sacrificarea preventivă a porcilor.

"Sunt sigur că turiştii români au adus pesta porcină în Bulgaria. Zilnic, 57.000 de automobile intră prin podul dunărean. Nu avem ce face, au bani oamenii. Se plimbă, mănâncă şi aruncă gunoaie, iar noi curăţăm, curăţăm" este declarația premierului bulgar, citată de romania-actualități.ro.

Șeful Agenţiei pentru Securitatea Alimentară, Damian Iliev, declara acum câteva zile că mistreții au adus pesta în Bulgaria.

"Dincolo de argumentele tehnice ce vor fi oferite de Autoritatea Naţională Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru a răspunde la afirmațiile nefericite ale premierului Bulgariei, Boiko Borisov, nu putem să nu ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care premierul bulgar s-a referit la turiștii români, mai ales în condițiile în care aceştia contribuie substanțial la PIB-ul Bulgariei" este mesajul publicat, sâmbătă seară, pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe.

Foto: novinite.com

Back To Top