Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

În fiecare an, hispanicii catolici din lumea întreagă omagiază Ziua Morţilor (Dia de los Difuntos). În anul 998 ordinul călugărilor San Odilón a ordonat comemorarea morţilor o zi după „El dia de todos los Santos”, care a fost acceptată şi oficializată, în 1914, de către papa Benedict XV.
În această zi, întreaga familie vizitează cimitirele, depune jerbe de flori, şterge pietrele criptelor, aduce ofrande, împarte pomeni, în general alimente şi băuturi, într-un amestec de datini prehispanice păgâne, celte sau creştine. Cimitirul Almudena din Madrid este considerat cel mai mare din Europa, având o suprafaţă de două milioane de metri pătraţi. Este singurul cimitir din lume care are in interiorul său o linie de autobuze dotată cu zeci de staţii auto.


Comunişti şi legionari odihnesc împreună


În acest cimitir se odihnesc peste cinci milioane de morţi. În cimitirul civil (inaugurat în 1883), situat in Necropola de Est, se află şi mormintele românilor refugiaţi politic după cel de-al doilea Război Mondial, temuţi legionari ai Gărzii de Fier sau foşti luptători anticomunişti. O ironie a soartei? Acolo, la intrare, se află Dolores Ibarruri, Pablo Iglesias, fondatorul mişcării socialiste iberice, preşedinţii primei republici spaniole - Estanislao Figueras şi Pi y Margall. Noile organizaţii româneşti din Madrid nu participă la niciunul dintre momentele de omagiere a morţilor, nici după stil ortodox, nici catolic. Comunitatea Românilor din Spania şi A Flor de Piel, asociaţie a femeilor românce din Madrid, sunt singurele care depun jerbe de flori, ciorchini de struguri sau câte un pumn de ţărână adus din România pe mormintele compatrioţilor noştri.

Back To Top