Categorie: Știri internaționale
Un căţeluş rasa Cairn Terrier, de la o îndrăgită fermă de agrement din Geneva, a fost găsit mort, într-o baltă de sânge, ieri-dimineaţă. catel_terrier_geneva
Potrivit publicaţiei Tribune de Geneve, micul animal a fost ucis cu o bâtă de nişte hoţi care aproape că n-au avut ce fura de la fermă: s-au mulţumit cu un telefon mobil şi cu 15 franci.
Căţeluşul făcea parte din efectivul de animale – domestice sau sălbatice – cu care ferma respectivă, Gavotte, îşi încântă vizitatorii-copii: lame, purcei vietnamezi, fazani, iepuri, canari, struţi etc.
„Ne-au omorât căţelul degeaba. Nu era nimic de furat", a spus Benoît Lance, responsabilul fermei Gavotte.
În timpul nopţii dintre sâmbătă şi duminică, un îngrijitor a lăsat căţelul să se plimbe liber prin curte. Acesta nu s-a mai întors. Mergând să-l caute, îngrijitorul l-a găsit culcat, zăcând într-o baltă de sânge, cu urma adâncă a unei lovituri de măciucă, plasată în zona gâtului.

Nu e prima oară când acest frumos loc de recreere a căzut victima unui jaf. Benoît Lance a amintit că, recent, responsabilii de la Gavotte au hotărât să lase deschis bufetul fermei, deoarece, de mai multe ori, lacătele şi celelalte încuietori au fost sparte pentru doar o sticlă de suc.

Uciderea căţelului i-a scandalizat pe proprietarii fermei atât de tare încât au cerut analiza ADN a probelor de la locul faptei – în ciuda costurilor ridicate pe care aceste teste le presupun.

Omorârea micului animal a suscitat numeroase reacţii în reţelele de socializare.
Cele mai dure dintre ele au o vădită tentă vădit rasistă, mai ales că Geneva e considerată de locuitorii ei tot mai vulnerabilă la vizitele găştilor de huligani din oraşul francez Lyon.


„Până unde vom mai coborî?" – s-a întrebat cineva.


„Ar trebui să li se facă şi hoţilor acelaşi lucru!" – a zis altcineva.


„Să ne menţinem frontierele libere şi să permitem libera circulaţie şi vom avea doar astfel de consecinţe" – a spus un cititor.


„Nu văd cum poate acest act oribil să aibă vreo legătură cu deschiderea graniţelor" – a reacţionat o cititoare.


Un altul i-a răspuns: „În mod evident, este o gaşcă din Lyon care a făcut asta, niciun locuitor al onorabilei noastre ţări nu ar fi putut comite crime".

Back To Top