Categorie: Știri internaționale

Trei oameni au fost uciși cu sânge rece, sâmbătă, într-un parc din Reading, Regatul Unit. Un bărbat de origine libiană, identificat ca fiind Khairi Saadallah, a atacat cu brutalitate oamenii care ieșiseră în parc pentru a se relaxa sâmbătă după-amiază. Unul dintre supraviețuitori, care a reușit să fugă chiar în momentul în care atacatorul s-a îndreptat spre grupul din care făcea parte, a vorbit pentru BBC despre momentele înfiorătoare pe care le-a trăit.

„Lumea se distra iar apoi, dintr-o dată, un bărbat a început să țipe. Țipa ceva, nu am putut să înțeleg ce spunea, nu știu dacă erau doar țipete neinteligibile sau o limbă străină sau altceva. Apoi a fugit, iar inițial am crezut că e doar o încăierare. Acum îmi dau seama că el începuse să înjunghie oameni.

A înjunghiat prima persoană, după care a făcut un ocol, pentru că erau mai multe persoane într-un cerc, între 8 și 10 persoane. S-a învârtit în cerc, în sensul contrar acelor de ceasornic, a venit la unul dintre ei, l-a înjunghiat, după care l-a înjunghiat pe un altul. A făcut acest lucru de mai multe ori. Am auzit o mulțime de țipete în parc și am realizat că oamenii încep să fugă. Când și-a dat seama că am început să fugim și că nu poate să ne prindă din urmă, s-a întors și s-a îndreptat spre un alt grup care nu realizase încă ce se întâmpla.

L-am văzut înfigându-i cuțitul unuia dintre ei direct în ceafă. Cred că a mai reușit să mai înjunghie încă o persoană când toată lumea a realizat ce se întâmplă și au început să fugă. Când toată lumea a început să fugă atunci s-a întors și el și a luat-o la fugă spre ieșirea din parc”, a spus Lawrence Wort, unul dintre supraviețuitorii atacului terorist din orașul Reading, de sâmbătă seară.

Back To Top