Categorie: Știri internaționale

Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că vor fi instituite noi restricții în Anglia, între 5 noiembrie și 2 decembrie.

 

Ambasada României în Marea Britanie a și emis o alertă pentru cetățenii români, informând cu privire la noile restricții instituite în cadrul a ceea ce va fi un adevărat "lockdown" în Marea Britanie. Deplasările vor fi restricționate, majoritatea evenimentelor private va fi permisă doar în cazuri excepționale, dar unitățile de învățământ vor rămâne deschise, a precizat AMbasada.

"Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un set de măsuri în vederea limitării răspândirii Covid-19:

* Reinstituirea normei #StayHome! Se va reduce timpul petrecut afară. Se recomandă evitarea călătoriilor (cu mijloace de transport private sau publice) care nu sunt necesare.

* Deplasările nu vor mai fi permise decât cu câteva excepții precum cele în scopul:

      - cumpărăturilor de produse de strictă necesitate;

      - îngrijirii copiilor sau educației;

      - îndeplinirii sarcinilor de serviciu (în situațiile unde activitatea nu se poate desfășura de acasă);

      - tratamentelor medicale, programări sau situațiilor de urgență;

      - exercițiilor fizice (alături de persoane din familie sau cu maxim o persoană din altă familie);

      - vizitării unor membri de familie din categoria persoanelor vulnerabile;

* întâlnirile dintre persoane din familii diferite vor fi interzise atât în interior, cât și în spațiile publice, cu câteva excepții; se va menține regula distanțării sociale de 2 metri; va fi permisă vizitarea unor locuri publice precum parcurile, plajele, grădinile publice, locurile de joacă etc.

* închiderea magazinelor care comercializează produse care nu sunt de strictă necesitate, a restaurantelor și barurilor, a muzeelor și sălilor de spectacole (cinematografe, teatre, săli de concerte), a frizeriilor, saloanelor de înfrumusețare, bronzare, masaj și tatuaj, a centrelor de petrecere a timpului liber/leisure (grădini zoo, grădini botanice, cazinouri, săli de climbing, săli de fitness, bowling, bazine de înot, terenuri de golf, centrelor de călărie), a spălătoriilor auto, croitoriilor și a agențiilor de turism, caselor de pariuri;

* supermarketurile și magazinele care furnizează bunuri de strictă necesitate vor putea rămâne deschise, însă în condițiile de funcționare prevăzute de normele anti-Covid-19;

* hotelurile vor rămâne deschise doar pentru persoanele care călătoresc în scop de serviciu;

* școlile, universitățile, locurile de joacă vor rămâne deschise;

* o serie de servicii publice precum cele medicale, pentru furnizarea de locuri de muncă, instanțele de judecată, de evidență a populației vor continua să lucreze direct cu publicul;

* evenimente specifice precum înmormântările vor fie permise doar cu participare a max. 30 de persoane; ceremoniile de căsătorie sau pentru parteneriate civile vor fi permise doar în circumstanțe excepționale.

Mai multe detalii despre restricțiile valabile între 5 noiembrie și 2 decembrie, în Marea Britanie, au fost publicate AICI.

Back To Top