Categorie: Știri internaționale

Toate județele României și Capitala sunt considerate, de aseară, în Germania, zone cu risc ridicat de infectare.

 

Lista actualizată miercuri seara, de autoritățile germane, face referire la toată România. Până acum, în zona roșie erau incluse doar Capitala și 14 județe, pentru care au fost aplicate restricții treptat, în funcție de evoluția locală a numărului de cazuri.

Noua listă a regiunilor considerate zone de risc poate fi consultată aici.

Pentru orice persoană care a trecut prin aceste regiuni în ultimele 14 zile, înainte de a ajunge în Germania, la destinație se va impune autoizolarea la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile.

Anterior, Ministerul de Externe a informat că, începând de la 1 octombrie, autoritățile germane au eliminat posibilitatea de exceptare de la măsura autoizolării pentru persoanele care prezintă un test COVID-19 negativ, efectuat anterior intrării în Germania. Potrivit noilor dispoziții, autoizolarea poate fi suspendată mai devreme decât termenul de 14 zile numai dacă este efectuat un test începând cu a cincea zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării. O astfel de testare se poate efectua la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate și este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc. Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Dacă persoanele care au venit din zone de risc încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse, febră sau pierderea gustului/mirosului) în decurs de 14 zile de la momentul intrării în Germania, inclusiv după o eventuală testare negativă și suspendare a carantinei inițiale, devine obligatorie autoizolarea și contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate, mai precizează MAE.

 

Foto: dw.com

Back To Top