Categorie: Știri internaționale

Peste 10 zile, la Minneapolis începe procesul lui Derek Chauvin, fostul polițist acuzat de uciderea unui afro-american de 46 de ani.

 

Autoritățile se pregătesc cu măsuri de securitate fără precedent, baricadând tribunalul în care se va desfășura procesul, de teama unor proteste, relatează Fox 9, citat de Digi 24. Geamurile clădirii în care se va desfășura protestul au fost acoperite cu placaj, iar în jur au fost montate garduri înalte de protecție. Primăria și alte clădiri importante din oraș sunt, de asemenea, protejate cu garduri de protecție. Adjunctul șefului poliției din Minneapolis, Erick Fors, a promis că orașul va fi pregătit pentru orice s-ar putea întâmpla în timpul procesului, mai notează sursa citată.

Poliția din Minneapolis va fi sprijinită în această perioadă și de Garda Națională, mai scrie Fox 9.

O filmare apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genuchiul pe gâtul lui. Ulterior a apărut o altă înregistrare în care trei polițiști îl imobilizau pe bărbatul de 46 de ani.

Derek Chauvin va fi judecat începând cu 8 martie, iar procesul altor trei colegi ai săi va începe peste câteva luni.

Citiți mai multe pe digi24.ro.

Foto: Profimedia Images via digi24.ro

Back To Top