Categorie: Știri internaționale

Patrisse Cullors, co-fondatoarea fundației Black Lives Matter, și-a anunțat demisia și a susținut că decizia sa nu are nicio legătură cu ”tentativele dreptei de a o discredita”.

Averea activistei a stârnit controverse luna trecută după ce s-a scris că ar deține patru case, relatează BBC, citat de HotNews.

Vineri a fost ultima zi a activistei la fundația pe care a condus-o aproape șase ani. Patrisse Cullors, în vârstă de 37 de ani, a precizat că se retrage din fundație pentru a se concentra asupra scrisului, urmând să lanseze curând a doua sa carte ”An Abolitionist's Handbook”. Potrivit AP, citată de HotNews, Cullors a mai declarat că ar fi decis să demisioneze în urmă cu un an de zile, iar gestul nu are nicio legătură cu acuzațiile potrivit cărora a folosit donațiile fundației pentru achiziționarea de proprietăți personale, acuzații care nu pot fi probate.

Luna trecută, New York Post a relatat că Patrisse Cullors, care se declară marxistă, a cumpărat o casă de lux în valoare de 1,4 milioane de dolari, situată în Topanga Canyon, lângă Malibu. Pe lângă această, ea mai deține alte trei case, inclusiv o fermă în Georgia.

Critici conservatori, dar și activiști afro-americani au cerut o anchetă pentru a verifica dacă Patrisse Cullors a folosit donațiile către BLM pentru a se îmbogăți.

Black Lives Matter a pornit în 2013, sub forma unui hashtag, devenind ulterior o mișcare globală împotriva rasismului.

Citiți mai multe pe hotnews.ro.

Sursa foto: teenvogue.com

Back To Top