Categorie: Știri internaționale
Douăzeci de persoane au murit din cauza frigului în ultimele 24 de ore în Ucraina, ridicând la 63 numărul victimelor făcute de frigul polar în decurs de o săptămână.
Potrivit informaţiilor preliminare, opt victime au decedat în spital, 41 (sau două treimi) - pe stradă şi încă 14 - la domiciliu.

Circa 1150 de ucraineni au cerut ajutor medical din cauza degerăturilor şi a hipotermiei, iar 945 dintre ei au fost spitalizaţi încă de vineri.

Peste 14.000 de şcoli /dintr-un total de 20.000/ şi-au închis porţile din cauza frigului, trimiţând astfel circa 2,8 milioane de copii în vacanţă forţată.

Gerul continuă să facă victime şi în Polonia, unde în ultimele 24 de ore au decedat nouă persoane, în condiţiile în care temperaturile au coborât până la minus 32 de grade Celsius în sud-estul ţării.


În cele mai multe cazuri, este vorba de persoane fără domiciliu. În total, de la începutul valului de frig vinerea trecută, 29 de persoane au murit de hipotermie, potrivit poliţiei.

Bilanţul victimelor făcute de frig de la începutul lunii noiembrie şi până în prezent se ridică la 67 de morţi în Polonia.

Joi, mai multe şcoli au fost închise în regiunea Zakopane, din sudul ţării, la frontiera cu Slovacia.

Poliţia face apel cu regularitate la vigilenţă şi cere oamenilor să semnaleze locurile în care se adăpostesc persoanele fără domiciliu fix.

Back To Top