Alegeri germania 26 septembrie. Acuzatii grave aduse rusiei
Categorie: Știri internaționale

Ziarul german BILD prezintă în premieră un document care indică devizul de cheltuieli suportate de Moscova pentru a-l ajuta pe Igor Dodon în scrutinul electoral din 2020. BILD scrie că același traseu ar putea fi urmat și în Germania, care se pregătește de alegeri parlamentare pe 26 septembrie. „Cu doar câteva săptămâni în urmă, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției a avertizat că alegerile federale ar putea „trece în centrul spionajului și al influenței Rusiei”, scrie BILD.

Un document intern al Ministerului de Interne german, ajuns în posesia BILD, afirmă, de asemenea, că „activitățile actuale” din Rusia reprezintă „o amenințare serioasă”. Ministerul de Interne avertizează că Rusia fură în prezent date sensibile pentru a efectua „operațiuni de influențare și campanii de dezinformare” înainte de alegerile din 26 septembrie din Germania.

BILD publică în acest sens un document de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova care analizează în detaliu campania rusă planificată pentru a influența alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. La acea vreme, fostul președinte prorus Igor Dodon (46 de ani) pierdea împotriva candidatului pro-european Maia Sandu (49 de ani) cu o diferență de circa 14 puncte procentuale (43% față 57% din voturi).

Back To Top