Atac cu cutit in orasul german Wurzburg
Categorie: Știri internaționale

Cel puţin 3 oameni au fost uciși şi alți 6 sunt răniți în urma unui atac comis cu armă albă în Würzburg. Atacatorul a fost oprit după ce un glonț l-a lovit în picior. Imaginile surprinse de trecători cu telefoanele l-au surprins pe atacator plimbându-se cu un cuțit în mână. Trecătorii au aruncat cu scaunele de la o terasă în el, însă Poliția a reușit să îl neutralizeze. În orașul Würzburg s-a declanșat o "operaţiune majoră", iar unele zone au fost închise circulaţiei.

Martorii spun că s-au auzit țipete: „Tocmai a înjunghiat o femeie, s-au aruncat scaune, iar un bărbat a încercat să îl oprească pe atacator cu un băț. Atacatorul fuge, peste 20 de oameni aleargă după el. Apoi apare o mașină de poliție cu lumini intermitente și urmează mulțimea furioasă.

Trecătorii l-au atacat pe agresor cu scaunele de la o terasă

Pe alte videoclipuri se pot vedea băi de sânge pe străzile din centrul orașului Würzburg. Vocea unei femei explică, pe larg, că aparent tocmai a avut loc un atac. Există și videoclipuri cu arestul. Înconjurată de bărbați, poliția îl împinge pe presupusul atacator la pământ și îl arestează. Trecătorii îl insultă pe bărbatul întins pe pământ, forțele de securitate îl conduc. Un purtător de cuvânt al poliției a spus că își asumă un agresor singuratic: „Nu avem dovezi că au existat și alți făptași”.

Nu este primul atac sângeros din Würzburg: Un afgan a atacat cu toporul călătorii unui tren

Acum aproape cinci ani, pe 18 iulie 2016, patru persoane au fost rănite grav într-un atac asupra unui tren lângă Würzburg. Un afgan în vârstă de 17 ani a atacat călătorii cu un topor și un cuțit într-un tren regional în drum spre Würzburg. Apoi a fugit pe jos, a atacat o femeie care mergea și în cele din urmă a fost împușcat de polițiști. Sursa: BILD.DE

Back To Top