Categorie: Știri internaționale

Moldovenii sunt aşteptaţi la vot, pe 11 iulie, pentru alegerile parlamentare anticipate organizate după ce Parlamentul a fost dizolvat în aprilie, ca urmare a respingerii succesive a două propuneri pentru postul de prim-ministru.

Pentru cele 101 mandate de deputat concurează 20 partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent. Pentru a fi considerate valabile, la alegeri trebuie să participe nu mai puțin de 1/3 din numărul total al alegătorilor. De asemenea, trebuie atins un prag electoral de 2% în cazul candidaţilor independenţi, 5% pentru partide şi 7% pentru blocuri electorale.

La scrutinul de duminică vor fi organizate puţin peste 2.000 de secţii de votare pe teritoriul Republicii Moldova şi 150 pentru cetăţenii moldoveni care se află peste graniţe. Cele mai multe secţii din străinătate au fost stabilite, în ordine, în Italia, 31 la număr, Rusia, 17, şi Statele Unite ale Americii, 13. În România, conform informaţiilor publicate de autorităţile din Moldova, vor exista 12 secţii de votare, în 11 localităţi: Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

Back To Top