Jurnalistul de investigatie olandez Peter R. de Vries  a fost impuscat in cap, la Amsterdam
Categorie: Știri internaționale

Peter R. de Vries, un cunoscut jurnalist de investigație olandez, specializat în crimă organizată, a fost împușcat în centrul orașului Amsterdam, fiind rănit grav.

Atacul armat s-a produs marți seară, la scurt timp după o apariție televizată a acestuia. Potrivit BBC, imaginile surprinse imediat după aceea arată victima întinsă la pământ, cu ceea ce pare a fi o rană la cap.

Martorii au declarat pentrupostul  NOS că s-ar fi auzit cinci focuri de armă și că jurnalistul ar fi fost, într-adevăr, rănit la cap.

Jurnalistul, amenințat în legătură cu investigațiile sale privind crima organizată

Potrivit BBC, în trecut, jurnalistul, în vârstă de 64 de ani, ar fi beneficiat de protecția Poliției după ce ar fi primit amenințări care urmare a implicării sale în cazuri de crimă organizată, ca jurnalist, dar și în instanță.

Primarul din Amsterdam: “Un atac nemilos”

Primarul orașului Amsterdam, Femke Halsema, a declarat că de Vries se luptă pentru viața sa și a catalogat atacul ca fiind unul “crud, nemilos”.

Trei suspecți arestați

BBC anunță că, în legătură cu evenimentul de marți seară, Poliția a arestat deja trei suspecți, printre ei și cel despre care se crede că ar fi tras.

 

 

Foto: EPA via bbc.com

Back To Top