prima condamnare pentru asalt capitoliu
Categorie: Știri internaționale

Paul Allard Hodgkins, un bărbat de 38 de ani din Florida, a fost condamnat la opt luni de închisoare pentru participarea la demonstrațiile violente de la Washington de la începutul acestui an, atunci când susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului, trasnmite AFP. Este prima condamnare pronunțată de justiția americană în acest dosar.

Hodgkins a pledat vinovat încă din luna iunie la acuzația că a intrat în Capitoliu și a încercat să împiedice Congresul să voteze. Acuzatul a spus în fața judecătorilor că participarea la violențele de la Capitoliu a fost o „decizie prostească” și că regretă „pagubele cauzate în ziua incidentului și felul în care a fost rănită această țară pe care o iubesc”.

Cinci victime

Capitoliul s-a aflat sub stare de securitate sporită începând din 6 ianuarie, când mii de susţinători ai lui Donald Trump s-au adunat lângă sediul parlamentului american după unul dintre discursurile sale. Trump, care pe atunci era încă preşedinte, i-a incitat pe demonstranți să-i împiedice pe congresmeni să certifice victoria electorală a lui Joe Biden. Mai multe sute dintre aceşti susţinători au atacat în mod violent clădirea, provocând haos. Cinci persoane, printre care un poliţist al Capitoliului, au murit.

Din ianuarie, Poliţia federală a desfăşurat mijloace considerabile pentru a identifica cele aproximativ 800 de persoane implicate în asaltul asupra Capitoliului, care a şocat America. Până în prezent, 500 de persoane au fost găsite şi inculpate.

Back To Top