atac nava mercer street
Categorie: Știri internaționale

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat decesul unui român în atacul asupra navei Mercer Street și l-a convocat pe ambasadorul iranian. Evenimentul a fost condamnat de statul român, fiind catalogat drept “absolut inacceptabil”.

“România condamnă cu fermitate atacul cu dronă, absolut inacceptabil, comis asupra vasului  “Mercer Street”, care s-a soldat cu pierderea vieții comandantului navei, cetățean român, care a căzut demn la datorie. (…) În aceste clipe dificile, MAE este alături de familiile și apropiații victimelor de pe vasul Mercer Street și oferă tot sprijinul în procesul în curs de repatriere a cetățeanului român decedat.”, a anunțat, luni, MAE.

Primul răspuns al României la atacul asupra navei Mercer Street

“Având în vedere elementele prezentate de partenerii internaționali ai României cu privire la faptul că atacul a avut caracter deliberat și, respectiv, a fost coordonat de Iran, România solicită prezentarea de explicații de către autoritățile iraniene, fără întârziere, și își rezervă dreptul de a acționa în consecință, alături de partenerii săi internaționali, pentru un răspuns adecvat. Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București  a fost convocat de urgență la MAE român în acest scop.

Atacul împotriva unei ținte civile, care a produs pierderi de vieți omenești și pagube materiale importante, nu are nicio justificare și trebuie condamnat ferm la nivel internațional.

MAE continuă coordonarea cu aliații și partenerii României pentru a identifica măsurile de răspuns cele mai potrivite”, a mai transmis MAE, în cursul zilei de luni.

Foto: wionews.com

Back To Top