Categorie: Știri internaționale
Poliţia britanică a arestat un student de 20 ani, din York, acuzat că ar fi prăjit un hamster în tigaie, în timpul unei petreceri deocheate, scăpate complet de sub control.

Poliţiştii au fost chemaţi de vecinii tânărului, care nu mai puteau suporta gălăgia stârnită de cheful pus la cale de băiat.

Cotidianul britanic "The Daily Mail", care publică această ştire, anunţă că, cel mai probabil, poliţiştii se vor concentra, de-acum înainte, să afle dacă hamsterul era viu sau mort înainte de a fi luat de coadă şi arunat în tigaie. Tânărul, arestat în primă fază, a părăsit detenţia după ce a achitat cauţiunea stabilită de judecător.
Ancheta poliţiei va fi asistată de specialiştii Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) - o organizaţie britanică specializată în apărarea animalelelor de violenţele gratuite la care sunt supuse.

Potrivit RSPCA - citată de "The Daily Mail" - la fiecare 30 de secunde, o persoană sună la numărul de telefon pus la dispoziţie de această organizaţie, ca să semnaleze cazurile de cruzime împotriva animalelor.

Anul trecut, RSPCA a investigat aproximativ 159.000 de plângeri şi a contribuit la condamnarea definitivă a 2.440 de persoane.

Nu mai departe de acum o lună, presa britanică a relatat cazul unui englez condamnat la o jumătate de an închisoare pentru că prăjise pisicuţa colegului său de apartament în cuptorul cu microunde.

Back To Top