Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

tren autonom probe germania
Categorie: Știri internaționale

Un tren fără conductor, primul tren autonom din lume, a efectuat luni primele sale călătorii demonstrative pe o reţea urbană din Hamburg, Germania.

Evenimentul a marcat o "premieră mondială", potrivit companiilor Deutsche Bahn şi Siemens, pentru care această tehnologie ar urma să permită îmbunătăţirea regularităţii traficului feroviar, transmite AFP, citată de Agerpres.

Trenuri autonome în circulație, la finalul anului

Începând din luna decembrie, patru trenuri autonome vor intra în serviciu în acest oraş portuar din nordul Germaniei, în cadrul unui proiect de modernizare a reţelei de trenuri urbane, 'S-Bahn'.

Tehnologia nu necesită o cale ferată specială, dar permite ca trenul să efectueze toate manevrele, de exemplu în depouri, în deplină autonomie.

“Tehnologia autonomă, care se bazează pe un protocol european de comunicare digitală, ar urma să permită majorarea, cu până la 30%, a numărului de pasageri transportaţi, îmbunătăţind simultan punctualitatea şi reducând cu 30% consumul de energie, susţine directorul conglomeratului industrial Siemens, Roland Busch. "Tehnologia este deja omologată", a precizat Roland Busch.

Un tren autonom ar putea fi pus în circulație și în Franța

În Franţa, compania naţională de căi ferate SNCF şi partenerii săi industriali, printre care se numără Alstom, Boschşi Thales, şi-a propus să introducă în circulaţie un prototip de tren autonom în 2023.

În vara acestui an, s-a vorbit ca și Bucureștiul să se alăture orașelor care beneficiază de transport modern. Este vorba despre garnituri de metrou care ar putea circula pe Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor (VEZI DETALII).

 

Back To Top