Merkel, ultimul mesaj săptămânal adresat germanilor
Categorie: Știri internaționale

Auf Wiedersehen! Angela Merkel le-a adresat sâmbătă germanilor ultimul mesaj video săptămânal în calitate de cancelar. Merkel le-a cerut solidaritate în lupta împotriva pandemiei COVID-19 şi a făcut un nou apel la vaccinare.

Citește și: Germania: Polițiștii au voie să excludă de la adunările publice pe cei care refuză măști

"Suntem la mijlocul acestui al patrulea val al pandemiei, într-o situaţie foarte gravă, care în unele părţi din ţara noastră nu poate fi numită altfel decât dramatică. Luaţi foarte în serios acest virus perfid”, a declarat cancelarul federal. Merkel a vorbit despre la „unităţi de terapie intensivă supraaglomerate”, pacienţi grav bolnavi pentru care a fost necesar transportul aerian în alte părţi din Germania şi la numărul „groaznic de mare” de oameni care şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului. „Fiecare dintre ei lasă în urmă familii sau prieteni înmărmuriţi, neajutoraţi”, ceea ce este „cu atât mai trist cu cât s-ar putea evita - cu vaccinuri eficiente şi sigure, avem cheia”, a spus Merkel, citată de Agerpres.

Wilkommen Olaf Scholz (SPD)!

Săptămânile grele care urmează pot fi depăşite printr-un efort comun. „Îmi doresc sincer să reuşim împreună”, a mai transmis ea. Angela Merkel va fi înlocuită săptămâna viitoare de social-democratul Olaf Scholz, susţinut pentru funcţia de cancelar de o coaliţie tripartită formată cu Verzii şi Partidul Liber Democrat (FDP).

 

Back To Top