atac soldatul ucrainean
Categorie: Știri internaționale

Un soldat al Gărzii Naționale ucrainene a împușcat mortal cinci persoane și a rănit alte cinci într-o fabrică de rachete din estul țării, iar scenele cumplite au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Artem Riabciuk este soldatul care a împușcat patru camarazi și o femeie civilă la fabrica de rachete Pivdenmash din Dinpro. Incidentul s-a întâmplat la joi dimineață, la aproximativ 300 de km de granița cu Rusia, unde sunt staționați 100.000 de soldați ai Kremlinului, scrie Daily Mail, citat de DCnews. Omorul a avut loc pe fundalul unei invazii ruse iminente, la periferia regiunii Donbas, devastată de război, care este cuprinsă de conflictul dintre rebelii separatiști pro-ruși și trupele guvernamentale din 2014.

Omul înarmat a fost reținut ulterior, sub amenințarea armei, după ce fugit de la fața locului cu o mașină de ocazie.

VEZI ȘI: NATO a început supravegherea aeriană la Marea Neagră. Spania și Țările de Jos trimit avioane de vânătoare în Bulgaria

Cei care au murit sunt locotenentul principal Oleksandr Buganov, 34 de ani, militarul superior Artyom Levkivskyi, 21 de ani, sergentul junior Oleksandr Drăgan, 24 de ani, soldatul superior Leonid Chernik, 19 ani, și soldatul superior și gardianul civil Vera Lebydinets, 35 de ani, mai notează sursa ciată.

Soldatul ucrainean și-a pândit colegii înainte de a deschide focul asupra lor

Soldatul, în vârstă de 21 de ani, a început atacul la ora 4:30 dimineața. Înregistrarea realizată de camerele de supraveghere îl arată pe bărbatul înarmat pândind la o ușă, înainte de a deschide focul asupra camarazilor săi, la o distanță scurtă. Ulterior acesta sare peste trupurile lor pentru a lua mai multă muniție.

"În primul rând, va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa sa”, a spus viceministrul de interne Anton Geraşcenko. Anchetatorii trebuie să afle și cum de soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.

Citiți mai multe pe dcnews.ro.

Back To Top