militari SUA stare de alerta rusia
Categorie: Știri internaționale

Până la 8.500 de militari SUA au fost puși în alertă pentru o posibilă detașare în Estul Europei, având în vedere că trupele rusești sunt comasate la granița Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a făcut anunțul, în contextul accentuării tensiunilor dintre Rusia și Occident, scrie Digi 24, citând CNN. Secretarul de stat pentru Apărare, Lloyd Austin, a emis ordinele de pregătire pentru detașare la comanda președintelui Joe Biden.

NATO suplimentează forțele în România și Bulgaria

Rusia refuză să renunțe la activitatea amenințătoare în apropierea granițelor Ucrainei, astfel că NATO a anunțat că își va suplimenta forțele în Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă.

VEZI ȘI: Moscova cere ca NATO să se retragă din România și Bulgaria. Ambele țări resping ferm poziția. România adaugă: Crimeea a fost ocupată ilegal

VEZI ȘI: NATO a început supravegherea aeriană la Marea Neagră. Spania și Țările de Jos trimit avioane de vânătoare în Bulgaria

„În ultimele zile, un număr de Aliați au făcut anunțuri cu privire la desfășurările noastre prezente și viitoare – Danemarca trimite o fregată în Marea Baltică și urmează să desfășoare patru avioane de luptă F-16 în Lituania ca formă de sprijin pentru misiunea mai veche a NATO din regiune. Spania trimite nave care se vor alătura forțelor navale NATO și ia în considerare desfășurarea de avioane de luptă în Bulgaria. Franța și-a exprimat disponibilitatea de a trimite trupe sub comandă NATO în România. Țările de Jos vor trimite două avioane de luptă F-35 în Bulgaria, începând din aprilie, pentru a susține activitatea de control aerian a NATO din regiune. Statele Unite au spus, de asemenea, în mod clar, că iau în considerare accentuarea prezenței militare în partea estică a Alianței”, se arată în mesajul transmis de Alianța Nord-Atlantică.

Personal retras din ambasadele în Ucraina. SUA a aplicat primele măsuri

SUA, Marea Britanie și Australia au început retragerea personalului de la ambasadele din Ucraina, deși Uniunea Europeană, prin șeful diplomației, Josep Borrell, susține că situația nu trebuie „dramatizată” și că deocamdată nu ia nicio decizie, până nu primește mai multe informații de la partenerii americani, mai scrie Digi 24.

VEZI ȘI: SUA evacuează familiile diplomaților americani din Kiev. Cetățenii americani, sfătuiți să părăsească Ucraina

Foto: monitorulapararii.ro

Back To Top