putin
Categorie: Știri internaționale

Președintele Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să pună în stare de alertă maximă forțele de descurajare nucleară, au anunțat dumincă după-amiază Reuters și AFP, citate de HotNews și Digi24.

Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a acuzat ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”, informează Reuters, potrivit Digi24.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

VEZI ȘI: Noul set de sancțiuni pentru Rusia include eliminarea unor bănci rusești din SWIFT și înghețarea activelor Băncii Centrale

În aceste momente, Putin are o întâlnire televizată cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov.

Potrivit informațiilor publice, Moscova deține un stoc de circa 4.310 focoase nucleare, scrie HotNews.

Foto: tv8.md

 

Back To Top