Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

fmi
Categorie: Știri internaționale

După ce războiul din Ucraina a dus deja la majorarea preţurilor la energie şi la cereale, vor apărea și mai multe consecințe, atât pe plan regional, cât și la nivel mondial, avertizează FMI.

"Deşi situaţia rămâne extrem de fluidă şi perspectivele sunt de incerte, consecinţele economice sunt deja extrem de serioase", se arată într-un comunicatul dat publicităţii sâmbătă, după reuniunea Board-ului Fondului Monetar Internaţional condusă de directorul general Kristalina Georgieva. Documentul citat de Agerpres arată că "războiul şi sancţiunile asociate vor avea de asemenea un impact sever asupra economiei mondiale", avertizează FMI, apreciind că actuala criză creează un şoc negativ pentru inflaţie şi pentru activitatea economică, într-un moment în care presiunea preţurilor era deja ridicată. Pe întreg globul va fi resimţit şocul preţurilor, iar autorităţile trebuie să ofere sprijin fiscal pentru gospodăriile sărace pentru care alimentele şi combustibilul reprezintă o proporţie mai ridicată din cheltuieli. Pagubele economice vor creşte dacă războiul se extinde, consideră FMI.

Sancţiunile dure impuse Rusiei de SUA, ţările europene şi alte state vor avea de asemenea "un impact substanţial asupra economiei globale şi pieţelor financiare, cu efecte negative majore către alte ţări", avertizează FMI.

Reprezentanții FMI subliniază că Ucraina se confruntă cu pagube economice substanţiale, porturile maritime şi aeroporturile fiind închise şi avariate, multe şosele şi poduri fiind avariate sau distruse. Aceștia anticipează că vor fi “costuri semnificative pentru redresare şi reconstrucţie”, unele care sunt dificil de evaluat precis, la acest moment.

FMI a informat că săptămâna viitoare se aşteaptă să aducă spre aprobare Board-ului solicitarea Ucrainei pentru un împrumut de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari şi discută despre opţiuni de finanţare cu autorităţile din Republica Moldova, care a cerut majorarea şi modificarea actualului program de împrumut cu FMI, în valoare de 558 milioane de dolari, pentru a face faţă costurilor actualei crize, se arată în comunicatul Fondului Monetar Internaţional.

Sursa: Agerpres

Foto: Telegram / ukrruswar

Back To Top