peskov purtător de cuvânt putin
Categorie: Știri internaționale

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a vorbit, într-un interviu pentru CNN, despre cum este privită la Kremlin evoluția operațiunii din Ucraina, dar și despre condițiile în care rușii ar putea folosi armamentul nuclear.

Peskov a ținut să puncteze, de mai multe ori, că Rusia nu a atacat ținte civile, și susține că Vladimir putin vrea doar să se facă ascultat. “Operațiunea militară specială se desfășoară strict în conformitate cu planurile și scopurile care au fost stabilite anterior. (…) Putin nu este furios sau supărat pe Ucraina. Este furios pe cei din Ucraina care vor să facă parte din NATO şi care vor să trimită rachete nucleare. Putin este împotriva celor care interzic vorbirea limbii ruse în Ucraina. Este furios pe cei din Ucraina care folosesc simbolurile naziștilor în stradă. (...) Putin încearcă să facă lumea să asculte. Noi tot încercăm să transmitem lumii îngrijorările noastre”, a spus Dmitry Peskov, în cadrul interviului acordat CNN.

VEZI ȘI: Ce urmează pentru Putin dacă justiția internațională îl găsește vinovat de crime de război în Ucraina?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a răspuns și întrebărilor referitoare la temerea lumii întregi, de a nu se ajunge la folosirea arsenalului nuclear. “Deci, dacă este o amenințare existențială împotriva țării noastre, atunci armamentul nuclear poate fi folosit”, a răspuns Dmitry Peskov.

Interviul poate fi urmărit aici.

Foto: captură video CNN

Back To Top