Kramatorsk racheta
Categorie: Știri internaționale
  • Gara Kramatorsk a fost, vineri, ținta unui atac cu rachete.
  • În momentul atacului, acolo se aflau mii de oameni, care așteptau să fie evacuați.
  • În mediul online circulă imagini cu rămășițele uneia dintre rachetele care ar fi lovit zona și pe care este scris mesajul “pentru copii”.

Imaginile cu rămășițele rachetei (VEZI VIDEO) au fost publicate la scurt timp după atac, alături de alte înregistrări cutremurătoare (VEZI AICI) făcute în Gara Kramatorsk, chiar de președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski.

“Ca și masacrul de la Bucha, ca multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse în tribunalul, ceea ce este obligatoriu să se întâmple. Toate eforturile lumii vor fi menite să stabilească fiecare minut: cine ce a făcut, cine a dat ordine. De unde a apărut racheta, cine o transporta, cine a dat ordinul și cum a fost coordonat atacul. Tragerea la răspundere este inevitabilă”, a declarat Zelenski (VEZI VIDEO).

VEZI ȘI: UCRAINA | Masacru în Gara Kramatorsk. Atac cu rachete în timp ce mii de oameni așteptau evacuarea. Cel puțin 50 de morți și 100 de răniți

Pe bucățile de metal se vede parte dintr-un mesaj în rusă care ar însemna “pentru copii”.

pentru copii rusa

Și la atacul asupra teatrului din Mariupol, de acum câteva săptămâni, unde nu se știe nici până azi exact câți oameni au murit, rușii au fost acuzați că au ignorat mesajul scris în afara clădirii, care avertiza că acolo se adăpostesc copii.

teatru mariupol copii

Back To Top