Boris Becker a fost găsit vinovat de evaziune fiscala
Categorie: Știri internaționale

Fosta vedetă a tenisului găsită vinovată de patru acuzații de către un juriu la tribunalul coroanei Southwark la începutul acestei luni. Boris Becker a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare pentru că a ascuns active în valoare de milioane de lire sterline, după ce a fost falimentat în iunie 2017, informează theguardian.com

Becker a fost condamnat în temeiul Legii insolvenței și va executa jumătate din pedeapsa de închisoare. El a fost găsit vinovat de patru acuzații de către un juriu de la tribunalul Southwark în această lună, dar a fost achitat de alte 20 de acuzații legate de falimentul său din 2017. El risca o pedeapsă maximă de șapte ani de închisoare.

Becker a fost condamnat cu suspendare în Germania, dar a recidivat

Becker a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală și tentativă de evaziune fiscală în valoare de 1,7 milioane de euro (aproximativ 1,4 milioane de lire sterline) în Germania în 2002. Referindu-se la acea condamnare, judecătorul a spus: „Nu ați dat seama de avertismentul care vi s-a dat și șansa vi s-a dat de pedeapsa cu suspendare și acesta este un factor agravant semnificativ”
 
Campionul de șase ori de Grand Slam a negat toate acuzațiile, spunând că a cooperat cu administratori însărcinați cu asigurarea bunurilor sale – chiar și oferindu-și verigheta – și că a acționat la sfatul experților. Dar, la audierea de sentință de vineri, procurorul, Rebecca Chalkley, a spus că Becker a acționat „în mod deliberat și necinstit” și „caută în continuare să învinovățească pe alții”.

Back To Top