evacuare mariupol azovstal
Categorie: Știri internaționale
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anunțat, duminică seară, că primii civili au fost evacuați de la Azovstal.
  • Potrivit acestuia, este vorba despre peste 100 de femei și copii.
  • O nouă operațiune de evacuare începe luni dimineață.

Operațiunea a fost posibilă pentru că, pentru prima oară se la începerea atacului asupra Mariupol, a existat o încetare a focului, a spus Zelenski. Autoritățile speră ca acțiunea să poată fi reluată luni dimineață.

“Am reușit în sfârșit să începem evacuarea oamenilor de la Azovstal. După multe săptămâni de negociere, după mult tentatife, diferite întâlniri, telefoane și propuneri. Nu a fost o zi în care să nu încercăm să gărim soluții care să ne salveze oamenii. Pentru prima dată de când a început acest război, coridorul umanitar a funcționat. Pentru prima dată au fost două zile de încetare a focului. Peste 100 de civili au fost evacuați. Femei și copii fug de ostilitățile de acolo. Dată fiind complexitatea operațiunii, primii evacați vo ajunge la Zapoojie luni dimineață. Echipa noastră îi va întâmpina acolo. Sper ca și mâine să existe condițiile necesare pentru a continua evacuaea oamenilor din mariupol. Plănum să începem la ora 8.00”, a anunțat președintele Ucrainei.

VEZI ȘI: OFENSIVĂ TOTALĂ. Forţele ruse atacă pe tot frontul din estul Ucrainei. Mariupol - ultima redută

Vedeți AICI imagini din timpul operațiunii de evacuare.

Foto: captură video Nexta

Back To Top