borodianka ucraina
Categorie: Știri internaționale
  • Peste 100 de oameni găsiți morți au fost îngropați până acum la Borodianka, în urma atacurilor armatei ruse, potrivit autorităților locale.
  • 41 dintre aceștia au fost găsiți sub dărâmături, în urma bombardamentelor.

Gheorghi Ierko, primarul orașului Borodianka, din Ucraina susţine, într-un interviu pentru Agerpres, că, în perioada în care oraşul s-a aflat sub ocupaţia trupelor ruseşti, au fost distruse complet nouă blocuri şi au fost afectate alte 21. De asemenea, 110 case au fost total distruse, în timp ce alte 120 au fost distruse parţial.

Cele mai grele pierderi sunt, însă, cele de vieți omenești. Din cauza invaziei ruse, cea mai mare parte a populaţiei a plecat din Borodianka. Dintre cei rămași, însă, mulți și-au pierdut viața, ajungând să fie îngropați pe unde s-a putut.

VEZI ȘI: Mihai Gribincea, fost ambasador al Republicii Moldova: „Nu poate nimeni să mă convingă că ruşii, dacă vor ocupa Ucraina, nu vor ocupa şi Moldova”

“Până la începerea războiului, în localitatea noastră erau aproximativ 14.000 de locuitori şi, după retragerea ocupanţilor, erau circa 1.300- 1500 de locuitori. Momentan avem în jur de 4.000, adică 2.500 s-au întors acasă. Până în momentul de faţă, în unitatea administrativ teritorială Borodianka, am îngropat peste 110 persoane. 41 de oameni am scos de sub dărâmături. Şase persoane au fost înmormântate în parc, iar alte şase în curtea de la morgă”, a declarat primarul, citat de Agerpres.

Oraşul Borodianka este situat la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Kiev și a fost scena unora dintre cele mai mari atrocități comise de ocupanții ruși, în Ucraina.

Foto: captură SkyNews

 

Back To Top