McDonald’s rusesc
Categorie: Știri internaționale
  • La o lună de la apariția McDonald’s-ului pe stil rusesc, meniul lanțului de restaurante devine tot mai sărac.
  • Unele restaurante nu vor mai servi clienților cartofi prăjiți pentru că au rămas fără materie primă.

Conform presei ruse, citate de BBC într-un material preluat de Digi 24, restaurantele duc lipsă de varietatea specifică de cartofi folosită la McDonald’s, ceea ce înseamnă că rușii vor trebui să aleagă un înlocuitor pentru cartofii de lângă burgeri sau nuggets.

Compania rusească transmite că se așteaptă să aibă din nou cartofi prăjiți disponibili, începând de la toamnă.

Cel mai probabil, „cartofii rustici”, o versiune mai subțire a cartofilor prăjiți clasici, vor lipsi și ei din meniu până la toamnă.

Gigantul fast-food american McDonald’s și-a vândut restaurantele din Rusia unui oligarh local, iar mai multe foste restaurante s-au redeschis sub numele „Vkusno i Tochka”, adică „Gustos și atât”, în urmă cu aproximativ  o lună.

Într-o declarație oferită agenției de presă ruse, Tass, compania a motivat că în 2021 a fost o recoltă slabă de cartofi de tipul folosit la restaurante și că importul de pe alte piețe este imposibil. „Piața rusească este aprovizionată cât se poate de bine cu cartofi, inclusiv cu cartofi procesați. Pe lângă asta, producția din noua recoltă continuă să intre pe piață, ceea ce elimină posibilitatea vreunei deficiențe”, a transmis ministerul rus al Agriculturii, potrivit presei internaționale citate de Digi 24.

VEZI ȘI: Restaurantele McDonald’s se redeschid în Rusia, cu o nouă denumire și un meniu bazat pe rețete și ingrediente rusești

Back To Top