Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Liz Truss
Categorie: Știri internaționale

 

• Cu un mandat care a durat numai 44 de zile, Liz Truss, fostul premier al Marii Britanii, a atins recordul celei mai scurte guvernări din istoria Regatului britanic.
• Ea a demisionat joi, declarând că nu poate îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator.
• Criza politică din Marea Britanie s-a accentuat în ultimele zile.

Liz Truss a demisionat, joi, după doar 44 de zile în fruntea guvernului britanic, devenind, astfel, prim-ministrul cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului. Până la guvernarea lui Liz Truss, recordul pentru cel mai scurt mandat era deținut de un alt conservator britanic, George Canning, care a condus guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei între aprilie și august 1827 și care a murit în funcție. A treia, de acum, cea mai scurtă guvernare a aparținut Vicontelui Goderich, Frederick Robinson, succesorul lui Canning, el ocupând conducerea guvernului 143 de zile, titrează digi24.ro.

Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia joi. „Am venit în funcție într-o perioadă de mare instabilitate economică și internațională. (...) Recunosc totuși, având în vedere situația, că nu pot îndeplini mandatul pentru care am fost aleasă de Partidul Conservator. Prin urmare, am vorbit cu Majestatea Sa Regele pentru a-l anunța că îmi dau demisia din funcția de lider al Partidului Conservator. În această dimineață, m-am întâlnit cu președintele Comitetului 1922, Sir Graham Brady. Am convenit că vor avea loc alegeri pentru conducere în săptămâna viitoare. Acest lucru ne va asigura că rămânem pe calea de a ne îndeplini planurile fiscale și de a menține stabilitatea economică și securitatea națională a țării noastre. Voi rămâne prim-ministru până când va fi ales un succesor”, a transmis Truss, citată de The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Primele imagini cu gaura de 50 de metri din gazoductul Nord Stream - VIDEO LINK

Criza politică s-a amplificat în ultimele zile, în Marea Britanie, după ce ministrul de Interne, Suella Braverman, a anunţat că demisionează pe motivul unei „încălcări tehnice” a regulilor Guvernului, prin transmiterea unui document oficial folosind mesageria sa personală. Cu numai câteva zile înainte, Kwasi Kwarteng, ministru de Finanțe, a fost concediat.

În scurta sa guvernare, de numai 44 de zile, Liz Truss a pierdut o mare parte din popularitate, iar inflația în Marea Britanie a înregistrat maximul ultimilor 40 de ani (10,1% în septembrie), iar lira sterlină s-a prăbuşit în urma propunerilor de reducere a a impozitelor.

Citește mai mult pe digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Sprijin în criza energetică: 2,2 miliarde de euro din fondurile europene de coeziune

 

Back To Top