Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

NASA  artemis
Categorie: Știri internaționale

 

• NASA a reușit, miercuri dimineață, prima lansare de succes a unei rachete către Lună după 50 de ani, în cadrul misiunii Artemis 1.
• Pentru început, racheta gigantică Space Launch System pornește fără echipaj uman, în jurul Lunii, pentru a se verifica astfel dacă propulsorul şi capsula sunt sigure pentru zboruri cu echipaje de astronauţi.
• Racheta trebuia lansată pe 14 noiembrie, însă NASA a decis să le permită angajațiilor săi să fie alături de familii în zilele următoare, din cauza furtunii Nicole.

După anumite manevre delicate, NASA a reușit, miercuri dimineață, să lanseze racheta SLS cu capsula Orion și primele date arată că toate etapele au fost depășite cu succes, chiar dacă au fost mici probleme cu hidrogenul și cu funcționarea unui radar de la sol.

Capsula Orion, fără oameni la bord, va ajunge în aproape șapte zile în apropierea Lunii și misiunea va dura 26 de zile, timp în care va parcurge 2 milioane de km. Orion urmează să se întoarcă pe Pământ tot cam o săptămână și va reintra în atmosfera terestră pe 12 decembrie, cu viteza de 39.000 km/h. Orion nu ajunge pentru prima dată în spațiu, capsula fiind lansată cu succes și în 2014, pentru doar 4 ore și jumătate. Capsula, a atins, astfel, cel mai îndepărtat punct atins de o navă spațială dezvoltată de oameni din 1972 încoace, de la misiunea Apollo 17. Practic, Orion a ajuns atunci de 15 ori mai departe decât este Stația Spațială Internațională de Terra, fără oameni, deși are locuri și dotări pentru șase astronauți.

 CITEȘTE ȘI: PREMIERĂ VIDEO. Zilele Roboticii la Ploiești. Daria Popescu și Andrei Băzăvan, la Actualitatea LIVE

Lansarea face parte din programul Artemis, noul proiect NASA care va permite oamenilor să revină pe Lună și care ar putea ajunge să coste aproape 100 miliarde dolari.

În dezvoltarea de peste un deceniu, racheta pregătită de NASA pentru această misiune nu a zburat niciodată în spaţiu.
În 2024, un echipaj de astronauți vor merge până în apropiere de Lună, fără să aselenizeze.

Iar un an mai târziu ar urma să revină și oamenii pe suprafața satelitului natural al Pământului.

Șeful NASA a spus, într-o conferință de presă, că „mergem pe Lună ca să explorăm”. Când oamenii au mai ajuns acolo, au stat puțin și au mers doar de dragul de a ajunge acolo. „Acum mergem să învățăm cum putem trăi pe Lună, pentru a învăța cum este pe Marte. Luna este la câteva zile distanță, Marte este la multe luni de zile. Și telescopul James Webb ne-a arătat că sunt multe de explorat în spațiu. Suntem generația Artemis”, titrează hotnews.ro.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: Omenirea s-ar putea confrunta cu o criză a reproducerii

Back To Top