Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

criza reproducerii infertilitate
Categorie: Știri internaționale

 

• Omenirea s-ar putea confrunta cu o nouă criză planetară, una a reproducerii.
• Cele mai recente studii din 53 de țări arată o tendință rapidă de scădere a calității spermei, un fenomen la nivel mondial.
• Asociată cu un interes tot mai mic pentru întemeierea unei familii care să aibă copii, această situație ar putea crea o problemă uriașă în următorii 50 de ani, prin societatea tot mai îmbătrânită.

Potrivit unui studiu publicat în revista Human Reproduction Update, concentrația medie de spermă a scăzut cu 51% în perioada 1973 și 2018. Numărul total de spermatozoizi a scăzut cu 62,3% în aceeași perioadă, scrie The Guardian.

„Cred că acesta este un alt semnal că ceva este în neregulă cu globul și că trebuie să facem ceva în privința asta. Deci da, cred că este o criză pe care ar fi mai bine să o abordăm acum, înainte ca aceasta să ajungă la un punct de cotitură care ar putea să nu fie reversibil”, a spus profesorul Hagai Levine, primul autor al cercetării de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, conform The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Dividendul demografic scade continuu în România

Experții iau în calcul că substanțele chimice care perturbă sistemul endocrin sau alți factori de mediu pot juca un rol important, acționând asupra fătului din uter, dar și că fumatul, băutura, obezitatea și alimentația necorespunzătoare pot contribui la această scădere. Încă nu se știe dacă un stil de viață sănătos poate redresa situația.

Profesorul Richard Sharpe, expert în sănătatea reproducerii masculine la Universitatea din Edinburgh, a declarat că noile date au arătat că tendința părea a fi un fenomen la nivel mondial.

Totuși, acest fenomen, combinat cu tendința de amânare a conceperii copiilor până la o vârstă la care fertilitatea devine deja redusă, va avea efecte demografice, dar și economice peste 50 de ani. Experții spun că omenirea va avea tot mai puțini tineri care să lucreze și să sprijine numărul tot mai mare al populației îmbătrânite.

Sursa: adevarul.ro, digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Prahova, printre cele mai îmbătrânite județe ale României

Back To Top