Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Roberta Metsola președinta Parlamentul European
Categorie: Știri internaționale

 

• Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat cu întârziere, că a primit 142 de cadouri şi a participat la cinci vizite oficiale plătite de terţi de când a preluat mandatul, în urmă cu un an.
• În Parlamentul European, eurodeputaţii trebuie să informeze în legătură cu orice „participare la un eveniment organizat de terţi”, dacă totalitatea sau doar o parte din cheltuielile pentru deplasare, cazare şi întreţinere au fost asumate de această terţă parte.

Decizia lui Metsola, o încercare „de a conduce prin puterea exemplului”, după cum a declarat pentru EFE purtătorul de cuvânt al acesteia, are loc în plin proces de reformă internă pentru a repara deficienţele în domeniul transparenţei care au dus la scandalul de corupţie din legislativul european ce se presupune că ar implica Marocul, Qatarul şi Mauritania, titrează hotnews.ro, citând EFE și Agerpres.

Cu o agendă profesională plină până la refuz de vizite oficiale, plătite în marea lor majoritate de Parlamentul European, Metsola a trecut recent într-un registru al PE primele sale cinci deplasări din legislatură plătite de terţi, dar a făcut-o cu depăşirea termenului-limită stabilit prin procedurile interne ale instituţiei europene.

În Parlamentul European, eurodeputaţii trebuie să informeze în legătură cu orice „participare la un eveniment organizat de terţi”, dacă totalitatea sau doar o parte din cheltuielile pentru deplasare, cazare şi întreţinere au fost asumate de această terţă parte, cel mai târziu la sfârşitul a 30 de zile consecutive lunii pe parcursul căreia au efectuat o călătorie plătită de terţi sau au primit cadouri de la terţi.

Metsola a trecut în registrul legislativului european toate cadourile primite în cursul ultimelor 12 luni şi vizitele plătite de terţi abia în intervalul 11-13 ianuarie 2023, deci în afara termenului-limită stabilit de regulamentul intern, dat fiind că Metsola a efectuat toate aceste vizite în lunile mai, iunie şi octombrie 2022.

Pe lista de deplasărilor, figurează o vizită oficială de trei zile în Israel, între 22-24 mai 2022, respectv două nopţi de cazare plătite de statul israelian, la un hotel cu securitate ridicată. În aceeași lună, Roberta Metszola s-a deplasat la Davos (Elveția), unde fundaţia filantropică ucraineană Victor Pinciuk i-a plătit cazarea. Metsola a declarat și o invitaţie a UEFA la Paris pentru finala Champions League din 28 mai 2022, deși a achitat singură costurile.

 CITEȘTE ȘI: MICROSOFT RENUNȚĂ LA 10.000 DE ANGAJAȚI PE PLAN MONDIAL

În iunie, Alianţa Democraţiilor, o fundaţie care organizează un summit internaţional care reuneşte „lideri politici, mass-media şi companii”, i-a achitat tot o noapte de cazare la Copenhaga. Metsola a mai stat o noapte plătită la Beaune (Franţa), în octombrie 2022, la invitaţia Frăţiei Cavalerilor din Tastevin, unde a susţinut un discurs.

Purtătorul de cuvânt a declarat pentru EFE că, în ceea ce priveşte deplasările, preşedinta legislativului european „este diferită de restul eurodeputaţilor, din motive de securitate şi protocol”, dat fiind că, atunci când se deplasează în ţări terţe, „există mereu gărzi de corp” şi, uneori, serviciile de securitate din ţările terţe îşi asumă acest rol.

Toate deplasările lui Metsola au fost efectuate în calitate de preşedintă a legislativului european, a mai precizat oficialul citat de EFE.

Șefa Parlamentului European a declarat și 142 de cadouri în registrul parlamentar. Deputaţii informează în legătură cu provenienţa darurilor, data la care le-au primit, funcţia pe care o deţin, la care trebuie să ataşeze o fotografie cu descrierea cadoului şi valoarea sa estimată (dacă valoarea cadoului e mai mare sau mai mică de 150 de euro).

Printre cadourile declarate de Metsola figurează cărţi, obiecte decorative şi ornamente, unele produse alimentare - precum sticle de vin, de şampanie, ciocolată sau cârnaţi -, un tricou al selecţionatei spaniole de fotbal feminin U20, un fular, o statuetă reprezentând o oaie, o carte intitulată „La Martinique d'antan” („Martinica de altădată” - n.r.) şi monede comemorative. Ea a primit de asemenea un model de aur al unui turn din partea politicianului marocan Naam Mayara.

Toate cadourile declarate de Metsola au o valoare inferioară pragului de 150 de euro, potrivit celor scrise de preşedinta PE în acest registru care, pe parcursul ultimilor trei ani şi jumătate de legislatură, are doar şase pagini cu 60 de cadouri şi donaţii raportate de circa 12 eurodeputaţi.

Dintre toate, doar un telefon mobil primit de eurodeputatul german David McAllister (Partidul Popular european) de la un reprezentant al statului Bahrein costă peste 150 de euro.

Purtătorul de cuvânt al lui Metsola a menţionat că toate aceste daruri „rămân în Parlamentul European şi niciunul nu este pentru ea”.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: SUEDIA A DESCOPERIT CEL MAI MARE ZĂCĂMÂNT DE PĂMÂNTURI RARE DIN EUROPA

Back To Top