Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

microsoft concedieri
Categorie: Știri internaționale

 

• Microsoft anunță că va renunța la 10.000 de angajați, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din efectivele totale.
• Facebook și Amazon se numără printre companiile care au anunțat disponibilizări în ultimele săptămâni.

Renunțarea la 10.000 de angajați, ceea ce înseamnă aproximativ 5% din efectivele totale, este argumentată prin intenția de a face economii și îngrijorările privind climatul economic.

La fel ca alte mari companii tech, Microsoft a crescut prea rapid în anii pandemiei, a angajat mult, dar condițiile economice s-au înrăutățit și comportamentul user-ilor s-a schimbat după pandemie.

Disponibilizările vor fi aplicate până în al treilea trimestru al anului fiscal și cheltuielile estimate sunt de 1,2 miliarde dolari.

 CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiției a început implementarea proiectului de peste 130 de milioane de lei, pentru digitalizare în sistemul judiciat

Compania are 221.000 de angajați, iar capitalizarea de piață este în jurul a 1.800 miliarde dolari.

"Este vorba de mai puţin de 5% din numărul nostru total de angajaţi...Este important de menţionat că, deşi eliminăm posturi în unele zone, vom continua să facem angajări în zonele strategice", a precizat directorul general Satya Nadella într-un email trimis angajaţilor. Satya Nadella a mai operat o rundă dură de disponibilizări la începutul mandatului său, eliminând 25.000 de posturi acum opt ani, după ce achiziția Nokia s-a dovedit a fi o mișcare greșită.

Producătorul de software a subliniat că aceste restructurări se vor traduce printr-o lovitură de 1,2 miliarde de dolari care va fi inclusă în bilanţul financiar pe trimestrul al doilea.

Microsoft urmează să dea publicităţii rezultatele pe trimestrul al doilea în data de 24 ianuarie, iar analiştii se aşteaptă ca grupul să anunţe o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% în ritm anual, un ritm foarte mic pentru un gigant din sectorul informatic obişnuit cu creşteri de două cifre, titrează Agerpres.

În cazul Microsoft, grupul a mai demarat două programe de restructurări, unul în luna iulie 2022 care a vizat mai puţin de 1% din efective iar cel de-al doilea în octombrie şi care a vizitat mai puţin de 1.000 de persoane. În paralel Microsoft, care numără acum 221.000 de angajaţi, a angajat aproximativ 75.000 de persoane începând din 2019.

Compania a angajat 75.000 de oameni din 2019 până în prezent.

În ultimele luni şi alte nume mari din sectorul tehnologiei au anunţat restructurări de personal. Amazon şi Salesforce au precizat, la începutul acestei luni, că vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariaţi. Meta, firma mamă a Facebook şi Instagram, a lansat şi ea un plan de restructurări vizând 11.000 de posturi. 

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: 3 Beneficii ale educației digitale de care pot profita cetățenii din județul Prahova

 

 

Back To Top