Categorie: Știri internaționale
bild_griechenlandZiarul german BILD a adresat o scrisoare către poporul grec înaintea alegerilor parlamentare din această ţară. Textul este extrem de dur şi avertizează poporul elen că dacă acesta va vota împotriva celor care susţin reformele şi măsurile de austeritate, Germania nu va mai plăti pentru a ajuta un popor despre care se teme că "nu înţelege logica dureroasă", preferând să aleagă "dezastrul complet".

"Dragi greci, sunteţi un popor mândru, o ţară mândră. Mâine dimineaţă vă alegeţi Parlamentul", titrează Bild, la începutul scrisorii, care este publicată în cadrul unui articol cu titlul "Grecia alege. Europa tremură".

"De mai bine de doi ani, în bancomatele voastre mai sunt euro, pentru că noi, germanii, împreună cu celelalte ţări din zona euro, îi punem acolo", se mai arată în scrisoarea adresată poporului elen.

"Un lucru să fie clar: dacă alegeţi acum partide care vor să meargă împotriva austerităţii şi reformei, împotriva înţelegerilor, noi nu vom mai plăti. Aveţi de ales între logica dureroasă şi un dezastru complet. Or noi ne temem că încă nu înţelegeţi asta", scriu nemţii, care au mai spus că nu li se pare deloc "amuzant" că sunt numiţi "nazişti" în Grecia.

Back To Top