Categorie: Știri internaționale

alegere-papaMarţi, 12 martie, la Vatican, începe conclavul care va alege noul lider pentru cei 1,2 miliarde de catolici din întreaga lume. Peste 200 de cardinali s-au reunit în aceste zile la Vatican, iar omenirea aşteaptă cu interes noul reprezentant al Bisericii Catolice. Unele surse, însă, analizează acest moment istoric din prisma profeţiilor lui Nostradamus, despre care cercetătorii susţin că a prevăzut contextul unei noi ere.

Potrivit unor profeţii, dintre care unele vechi de aproape 900 de ani, în această săptămână se alege ultimul papă din istorie. Nostradamus şi Sfântului Malachie, episcop de Armagh (oraş din Irlanda), în secolul XII, sunt autorii profeţiilor care îl numesc pe Benedict al XVI-lea ultimul papă adevărat, în timp ce succesorul său va fi un papă al cărui pontificat va duce la dispariţia oraşului Roma, acela fiind, de altfel, şi ultimul suveran pontif, relatează protv.ro.

Nostradamus a devenit celebru datorită profeţiilor sale controversate, a căror interpretare a fost legată, în timp, de tragedii precum cea de la 11 septembrie, din Statele Unite, sau de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit verselor sale, se pare că el a avertizat, în urmă cu cinci secole, că penultimul Papă din istorie va fugi din Roma „în luna decembrie, când o mare cometă va putea fi văzută pe cer în timpul zilei", relatează NBC News, citat de protv.ro.

Dacă luăm în considerare diferenţa dintre calendare, este posibil ca astrologul Michel de Nostradame (Nostradamus) ar fi putut face referire la cometa ISON, care străluceşte mai tare decât Luna şi care va fi vizibilă pe cer în anul 2013. Ea ar putea fi observată chiar şi în timpul zilei.

Printre alte semne pe care specialiştii le-au interpretat ca susţinând teoriile lui Nostradamus în legătură cu alegerea ultimului Papă, se numără fulgerul care a lovit Bazilica Sfântul Petru de la Vatican, la câteva ore după ce Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat renunţarea la scaun. Un alt indiciu al teoriilor apocaliptice ar fi ploaia de meteoriţi din luna februarie, din regiunea Urali, însoţită de explozii violente.

Ne liniştesc, însă, oamenii de ştiinţă care susţin că toate acestea sunt simple fenomene naturale.

Back To Top