Categorie: Știri internaționale

 


După publicarea, în ediţia nr. 77 a Actualităţii prahovene”, a materialului „Prinţesa Cornelia Sturdza va candida pentru europarlamentare”, între cei implicaţi în articol si redacţia noastră s-a creat o corespondenţă imposibil de reprodus integral in paginile publicaţiei noastre. Cu acordul ex-soţului Corneliei Gheorghiu, ex-Sturdza, prinţul Paltin Sturdza, am publicat, în ediţia cu nr. 78, fragmente din această corespondenţă. Dar domnul Gelu Voican Voiculescu, vărul lui Paltin Sturdza, a insistat să publicam, în ediţia on-line, un mesaj din 13 aprilie al Corneliei Gheorghiu, ex.Sturdza, în care aceasta dezminte o parte din afirmaţiile apărute in articol. Tot domnul Voiculescu insistă asupra faptului că, în urma unei decizii în instanţă, fosta soţie a lui Paltin Sturdza nu are niciun drept să mai poarte numele de Sturdza, ea revenind la numele de fată, Cornela Gheorghiu. Am cedat insistenţelor domnului Gelu Voican Voiculescu, deşi Cornelia Gheorghiu sau Sturdza pretinde că - fapt recunoscut şi de domnul Voiculescu - pe rol se mai află un dosar (nu revenim asupra chestiunii - n.r.) în această cauză.
Totodată, domnul Voiculescu mai insistă să publicăm răspunsul scurt al corespondentului nostru la Madrid, Alexandru Petrescu, la un chestionar pe care i l-a adresat domnul Paltin Sturdza (cum se poate constata din mesajul de mai jos, adresat de Gelu Voican Voiculescu redacţiei noastre).
În ceea ce o priveşte pe Cornelia Gheorghiu, ex-Sturdza, aceasta a revenit asupra deciziei sale de a nu mai candida pentru europarlamentare şi a pleca definitiv în SUA, cum se poate constata din scurtul mesaj din final adresat redacţiei noastre.
Cornelia Gheorghiu, ex-Sturdza ne-a mai trimis un comentariu, fără intenţia de a fi publicat, în care şi-a propus să demonteze, cu probe, afirmaţiile domnului Voiculescu referitoare la „vulgaritatea ei ereditară”. Doreşte doar să se ştie că afirmaţia este departe de adevăr.

 

 

 


Stimate domnule Leonida CHIFU,
redactor-şef al săptămânalului Actualitatea Prhoveană,


Vă mulţumesc pentru publicarea replicii mele la articolul denigrator semnat de domnul Alexandru Petrescu. Din textul său, nu rezultă cu claritate care sunt afirmaţiile exacte ale Corneliei Gheorghiu, ex-Sturdza, ale fiului ei, respectiv, ale nepotului meu de văr, Michael Sturdza, şi ce-i aparţine lui ca autor. Sigur rămâne insă intenţia răuvoitoare care nu are nimic comun cu neutralitatea jurnalistului, a cărui menire principală este doar să informeze cititorii. Practicând o rudimentară artă a insinuării, autorul nu face decât să sporească o confuzie întreţinută deja de interlocutorii săi.
Nu mai evoc faptul că întreaga „epopee epistolară", cum o numiţi, a apărut la pagina 11 a revistei şi nu, cum s-ar fi cuvenit, în acelaşi loc cu articolul căruia i se răspundea...
Pentru ca publicul cititor să-şi poată face singur o opinie despre cele afirmate în articolul cu pricina, insist în a reproduce mesajul din 13 aprilie 2009, adresat de aceeaşi Cornelia Gheorghiu, ex-Sturdza, care, de data asta, contrazicea total cele expuse de domnul Alexandru Petrescu, reprezentând aproape o retractare...
De asemenea, merită citat alături mesajul din 14 aprilie 2009, al acestuia către vărul meu, Paltin Sturdza, în care afirma candid că nu vede vreun conflict între cele scrise de el şi cele afirmate acum de Cornelia Gheorghiu, ex-Sturdza.
Consider orice alt comentariu inutil...
În încheiere, vă rog ca atunci când vă referiţi la doamna Cornelia s-o faceţi cu numele ei real actual - Cornelia Gheorghiu, eventual cu menţiunea ex-Sturdza.


Cordialmente,
Gelu Voican

 

 

Mesaj din 13 april. 2009


Am cerut jurnaliştilor care m-au contactat să nu se refere la probleme personale şi le-am trimis următoarea declaraţie, fără nicio referinţă personală:
La întrebarea de ce am depus cererea de contestaţie în anularea proceului de divorţ înaintată Judecătoriei Sector 3 Bucureşti, răspunsul meu este:
"Nu pot accepta un act abuziv judecat in absentia fără cunoştinţa sau consentimentul meu. Sunt ceăţtean comunitar cu drepturi egale al unui stat de drept democratic. Acest act încalcă drepturile consituţionale şi am dreptul de apel conform Constituţiei României, Articolul 52:
(1) Persoana vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal al unei cereri, este indreptaţită să obţină recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim, anularea actului şi repararea pagubei.
În acelaşi timp, sentinţa de divorţ pronunţată de Judecătoria Sector 3 este în flagrant conflict cu Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene (The Charter of Fundamental Rights of the European Union) după care mi s-au încălcat drepturile in categoriile de: Demnitate, Libertate, Egalitate şi Justiţie."
Articol Actualitatea Prahoveană.
Afirmaţii greşite. Michael primeşte 700 şi nu 500 de euro, şi nu trăieşte la Marbella. Ilie nu este în apartmentul din Porlier, ci la rezidenţa Ballesol care se plăteşte din banii lui şi nu este întreţinut de nimeni.
" Familia princiară, formată din fiu şi mamă, Michael şi Cornelia, se vede nevoită să trăiască în condiţii umile în Marbella, întreţinându-l şi pe Ilie Sturdza.
În Madrid, într-un apartament pe care Gelu Voican Voiculescu se luptă să-l acapareze profitând de faptul că nu au fost plătite cheltuielile de întreţinere, companiile au tăiat apa şi curentul electric". Afirmaţie greşită. Din contră, v-am avertizat că Gelu, în calitate de Tutor, pierde apartamentul dacă nu plăteşte comunitatea etc. şi am păstrat documentele recuperate).
Michael nu a făcut nicio declaraţie, şi nu are nimic de a face cu problemele, toate afirmaţiile sunt eronate şi completate cu citate din articolele vechi din presă.
Primul echivoc:
1. Nu candidez în Romania, ci pentru Diaspora şi nu am nevoie de nici o semnătură, dosarul meu se depune la Junta Electoral Spaniola care nici nu a avut deocamdată convocatoria. Electoratul este în Spania şi nu am făcut nici un efort să strâng nimic, deci ESTE o afirmaţie greşită "Cornelia Sturdza afirmă că împotriva eforturilor ei de a aduna cele 100.000 voturi necesare pentru depunerea candidaturii se află soţul ei, principele Paltin Sturdza, şi „vărul lui carnal (niciodată n-am folosit termenul de carnal), Gelu Voican Voiculescu”, care au reuşit prin presiuni şi falsuri să obţină divorţul fără ca ea să fie măcar anunţată. ”În lunile ce vor urma, voi demonstra la proces că ei mi-au falsificat semnătura şi au comis fraude, divorţându-mă ilegal".
2. Nu am afirmat niciodată că Gelu a fost amestecat în divorţ. Nu am afirmat că mi s-a falsificat semnătura. Am afirmat că: "Nu pot accepta un act abuziv judecat in absentia fără cunoştinta sau consentimentul meu. Sunt cetăţean comunitar cu drepturi egale al unui stat de drept democratic.
3. Declaratie eronată, contrarie la felicitarea mea pentru Elena Băsescu, care a devenit candidat independent pe meritele ei. Pe deasupra eu nu competiţionez cu candidaţii din România şi candidatura mea este pentru Diaspora, care are nevoie de un candidat ca să creeze un precedent la alegerile europarlamentare.
"Sunt complet dezavantajată faţă de fiica preşedintelui Băsescu. Pe mine nu mă ajută miniştrii sau mass media ca pe ea şi, în plus, nu am banii lor”. Niciodată nu am pomenit la nimeni de bani şi nu m-am comparat cu vreun candidat din România.
4. Nu cunosc termenul de ARTIFICIER. „Gelu este artificierul acestor montaje”, afirmă Duduca Cornelia. În viaţa mea nu am auzit sau folosit acest termen care mi se atribuie în citat.
5. Nu l-am amestecat pe Michael în nici un fel de comentarii şi v-am cerut şi vouă să-l lasati în pace sa-si termine studiile.


Afirmaţie eronată. Ilie nu a fugit la Madrid după rebeliune (plus restul care nu avea cum să vină de la Michael sau de la mine).
"Bunicul meu a fost primarul legionar al Iaşului, dar a fugit în Madrid după rebeliunea contra lui Antonescu. Îmi este frică de Gelu Voican, că îmi poate întinde o capcană insinuând că sunt dependent de droguri sau traficant, şi aşa m-ar putea descalifica din foaia de bord a moştenitorilor de ipso facto”.
Ce este această foaie'? N-am auzit nici eu nici Michael de aceşti termeni - "foaia de bord a moştenitorilor de ipso facto”. Niciodată Michael nu a vorbit cu nimeni pe aceste subiecte.
Am dreptul constituţional şi calificările universitare cerute ca să candidez ca europarlamentar pentru Diaspora şi de asemenea să apăr drepturile femeilor. Mi-am susţinut dreptul în limbaj academic şi calificat, pe baza Constituţiei şi Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene (The Charter of Fundamental Rights of the European Union) fără referinţe personale.
Toate comentariile sau articolele mele au fost făcute pe baza drepturilor constituţionale, drepturilor fundamentale ale Omului şi Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene şi se referă la Renaşterea Morală, Identitatea Comunitară sş Apărarea Drepturilor Femeilor.

 

 

Mesaj din 14 april. 2009 (Răspunsul autorului articolului - Alexandru Petrescu -, care a primit de la Paltin Sturdza retractările de mai sus ale Corneliei Gheorghiu, ex-Sturdza. Acesta pretinde că nu vede contradicţii în raport cu articolul...)


Domnule Paltin,
Mă numesc Alexandru Petrescu
sunt ziarist spaniol de origine română. Vă scriu pentru că cei de la Actualitatea Prahoveană doresc să lămurească câte ceva din rândurile publicate.
1- Ne cunoaştem personal, încă de când aţi sosit în Spania.... chiar locuim (am locuit) pe aceeaşi strada General Diaz Porlier;
2- Chiar tatălui Ilie i-am furnizat (dat), de vreo câteva ori, personal să lucreze în casă...;
3- Pe domnul Ilie îl cunosc de prin anul 1990, aşa că ştiu practic toată istoria familiei, pe care însuşi mi-a elucidat-o, chiar dacă la materialul apărut în APH, au fost folosite şi alte surse (Ziua, agenţii etc) şi cele culese de mine personal, din convorbirile cu Doamna Cornelia.
Nu înţeleg care sunt punctele de conflict din moment ce Doamna Cornelia mi-a făcut toate aceste declaraţii...
Puteţi să adăugaţi ceea ce domnia voastră doreşte să răspundă... să vă puneţi chiar singur întrebările respective şi noi o să publicăm linie cu linie. Aşa nu vor mai putea fi făcute interpretări... Vă mulţumesc...

 


Stimate Dle. Leonida,
Vă rog să scoateţi din declaraţia mea că renunţ la poziţia oficială din Spania şi plec în Statele Unite, Comunitatea Românească nu doreşte să renunţ la poziţia mea de Preşedinte al Drepturilor Femeilor şi să-mi continui munca de apărare a drepturilor femeilor românce din Spania. Deci aceasta nu mai e de actualitate.
În rest, îmi menţin toate declaraţiile.
Cu stimă, Cornelia Sturdza

 

 

 

Back To Top