Categorie: Știri internaționale

În luna mai 2008 comunitatea românească din Chicago era zguduită de arestarea a şapte români acuzaţi de dare de mită unor angajaţi ai primăriei din Chicago. Unii din români erau lideri importanţi din comunitate.

La finele săptămânii trecute a avut loc o nouă înfăţişare în care Beny Gârneaţă a pledat vinovat, recunoscând că a dat mită şi că a greşit, urmând să-şi primească sentinţa în luna august. Gârneaţă a fost acuzat că a dat aproximativ 7000 de dolari inspectorului Mario Olivella, de la primaria Chicago, acesta din urmă fiind şi el inculpat în acest caz. Gârneaţă avea numeroase conexiuni la nivel politic, de-a lungul timpului donând zeci de mii de dolari politicienilor locali, printre care şi fostului guvernator Blagojevici, aflat şi el sub ancheta FBI.


La sfârşitul anului trecut, Gârneaţă a mai fost pus sub acuzare intr-un alt dosar pentru delapidare şi uz de fals în declaraţii. Firmele pe care le-a condus, M3 Plumbing Inc. (M3) şi M5 Electrical Contractors Inc., conform documentelor de acuzare, între 2004 si 2008 au plătit cu bani gheaţă angajaţii pentru a evita plata taxelor si asigurărilor. Suma care ar fi trebuit plătită de cele două firme este estimată de Departamentul Muncii la 320.000 de dolari.
Din spusele procurorului Christopher Hotaling, se aşteaptă ca şi Teofil Scorţe să pledeze vinovat. Acesta mi-a mai declarat că Petru Cladovan, Dumitru Curescu, Lavinia Curescu şi Vasile Fofiu au pledat nevinovaţi, urmând ca procesul lor să înceapa pe 1 decembrie.

Back To Top