Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale


După cum v-am informat în ediţia precedentă a „Actualităţii prahovene”, Comunitatea românească din Chicago a sărbătorit recent câteva evenimente importante. Unul dintre acestea s-a petrecut cu ocazia împlinirii a 15 ani de televiziune românească în Chicago. După cum v-am promis, în această ediţie revenim asupra evenimentului cu interviul pe care i l-am solicitat domnului Petru Amarei, preşedintele RTN (Romanian Television Network), referitor la acest moment aniversar.„Noi suntem conştienţi că orice om trebuie să se preocupe şi de suflet” / Interviu cu Petru Amarei, preşedintele Romanian Television Network, Chicago

 

 

 

 


Mult şi greu sau generosul proiect


Reporter: Este mult sau puţin 15 ani de televiziune românească la Chicago?
Petru Amarei: Este foarte mult şi foarte... greu. În general, nu este uşor să lucrezi în media, mai ales în televiziune, în special una de limbă română în Statele Unite.
R: Ştiu că nu eraţi profesionist de televiziune când aţi început. Cum a demarat acest proiect?
P.A.: Pur şi simplu din dorinţa de a întreţine limba, cultura românească şi de a ajuta comunitatea românească într-un mod practic, de a avea un mijloc de comunicare şi promovare a unor valori spirituale şi culturale româneşti. Eram foarte preocupat la acel moment, când s-a născut această idee, să promovez un proiect de caritate. Aşa am intrat în contact cu televiziunea de atunci, din dorinţa de a solicita un anunţ în cadrul emisiunii româneşti existentă în acea perioadă. Doream să promovez un proiect care să ajute copiii orfani din Republica Moldova. Am fost acolo şi am văzut nevoile lor. Eram convins că noi, cei care aparţineam comunităţii româneşti, putem să facem ceva pentru ei. Aşa am intrat în contact cu televiziunea şi, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu realizatorul, acesta a fost foarte impresionat, copleşit de-a dreptul de ideea proiectului şi m-a întrebat ce ar putea el să facă. Dintr-o inimă care dorea să facă bine semenilor mei, i-am propus să realizăm o emisiune creştină în limba română. Aşa s-a născut Televiziunea Creştină Română. Înainte să începem noi, exista un program de televiziune în limba română, de o jumătate de oră, pe care eu l-am preluat şi continuat.


Cei 10 dăruiţi


R: Aţi crescut de-a lungul timpului. De la o jumătate de oră, acum emiteţi 24 de ore din 24 şi aţi trecut de la televiziunea convenţională la cea prin Internet şi satelit. Important salt...
P.A.: Da, la început am avut jumătate de oră, apoi am trecut la o oră, două, trei ore săptămânal, apoi o oră zilnic pe satelitul românesc, şi acum, pe IPTV, emitem 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, practic pentru toţi cei care au acces la Internet, dar în special pentru cei care locuiesc în SUA şi Canada.
R: Câţi oameni sunt implicaţi în momentul de faţă în acest proiect?
P.A.: Suntem o echipa mică, pentru că şi resursele sunt puţine. Avem studiourile proprii. Desigur, ne-am dori să avem o echipă mai mare, să realizăm mai multe programe şi să putem pune în slujba comunităţii resursele pe care am reuşit să le achiziţionăm de-a lungul timpului. La ora aceasta suntem undeva în jur de 10 persoane care implicate într-un fel sau altul în această televiziune.


Românii „faţă în faţă”


R: Ce tip de programe şi genuri de emisiuni le oferiţi românilor din Statele Unite?
P.A.: Avem o emisiune tip magazin cu care am ieşit pe piaţă, emisiunea „Faţă în faţă”, care cuprinde segmente de ştiri, reportaje, videoclipuri muzicale sau interviuri. Avem şi segmente spirituale. Cel puţin jumătate din segmentul emisiunii „Faţă în faţă” este sau sperăm să fie benefic sufletului celui care ne priveşte. Încercăm însă ca în cealaltă jumătate să fie o emisiune predominant cultural-socială, economică, prin care să le oferim oamenilor informaţii utile.
R: Care au fost premisele care au dus la adoptarea titulaturii de Televiziune Creştină Română?
P.A.: Am adoptat acest nume, de Televiziune Creştină Română, din trei motive: ca televiziune, dorim - cum spuneam mai devreme - să le oferim oamenilor informaţii utile; „creştină”, pentru că noi suntem conştienţi că orice om trebuie să se preocupe şi de suflet. Indiferent de confesiune, trebuie în mod regulat şi intenţionat să se ocupe de nevoile lui spirituale; apoi „română”, pentru că suntem români, vorbim româneşte, ţinem la cultura română şi dorim ca ea să se păstreze în comunitatea şi în locul în care noi trăim, indiferent că suntem în America sau alte părţi ale lumii. Cam asta este ideea de la care am pornit ca Televiziune Creştină Română.


O întrebare la care se caută tot timpul răspunsul


R: Sunt românii interesaţi de acest gen de programe? Sunt mai interesaţi de emisiunile româneşti din ţară sau doar de cele realizate în America?
P.A.: Este o întrebare la care şi eu încă mai caut răspuns. Din discuţiile personale care le port, şi fără să am o bază clară, pot să afirm că avem telespectatori care ne urmăresc cu seriozitate şi cum observă o schimbare sau ceva diferit în program ne contactează. Recent, am suspendat segmentul de ştiri, urmare a amenajărilor pe care le facem în studio. Am fost imediat contactaţi şi întrebaţi când vom relua segmentul de ştiri. Avem, aşadar, telespectatori care ne urmăresc şi doresc emisiunile concepute şi oferite de noi de-a lungul timpului. Bineînţeles că oamenii acum au de ales. Cu tehnologia care există, cu Internetul şi canalele de televiziune din ţară, divertismentul este pe primul loc. Da, oamenii vor să vadă divertisment, ştiri din ţară, să afle ce se întâmplă acolo, dar vor să ştie şi ce se întâmplă în comunităţile în care trăiesc. Noi avem rolul de a le comunica informaţii din comunitatea unde locuiesc. Fiecare are rolul lui şi există suficienţi telespectatori care vor să vadă asemenea emisiuni.


Adrese utile sau la studio nou, emisiuni noi


R: Am văzut că aţi amenajat un studio nou. Ce ne puteţi spune despre acesta?
P.A.: Am lucrat şi investit foarte mult la el, din resursele noastre limitate, dar sperăm că am reuşit să amenajăm un studio profesional, care va fi foarte promiţător pentru viitor. Credem că vom putea realiza chiar programe şi emisiuni noi în direct, cu diverşi invitaţi.
R: Pentru cei care doresc să vă urmărească emisiunile: unde pot să vă vadă sau să vă găsească?
P.A.: Avem două siteuri de Internet unde pot găsi informaţii despre noi, pot viziona programele noastre şi ne pot vedea chiar in direct. Prima pagină este www.romaniantv.org şi cealaltă www.romaniantv.com
Ambele oferă informaţii, emisiuni şi chiar acces la reţeaua de televiziune RCTV care difuzează emisiuni non-stop.
R: Vă mulţumim.

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top