Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

WTC 9 11 2001Statele Unite comemorează, astăzi, 12 ani de la cel mai cumplit atac terorist din istorie. Pe 11 septembrie 2001, două avioane deturnate de terorişti au lovit turnurile gemene din New York. Un al treilea s-a prăbuşit peste Pentagon, iar al patrulea pe un câmp din Pennsylvania. Aproape 3.000 de oameni au murit în tragedia care a marcat Statele Unite şi restul lumii.

2.751 de oameni de 63 de naţionalităţi au murit după ce patru avioane au fost deturnate, iar două dintre care au lovit în plin turnurile gemene din New York. Printre victime s-au aflat şi patru români. În câteva minute, turnurile World Trade Center, simbol al capitalismului american, s-au năruit sub privirile împietrite de groază ale celor din preajmă, relatează realitatea.net.

Atentatele au fost comise de 19 membri ai al-Qaida, care au deturnat patru avioane de pasageri pentru a ataca simbolurile economice, militare şi politice ale Statelor Unite ale Americii.

Preşedintele american Barack Obama va depune astăzi o coroană de flori la Washington, în vreme ce locuitorii din New York vor ţine câteva momente de reculegere în memoria celor decedaţi.

REMEMBER 9/11

11 septembrie 2001, New York, ora locală 08.46, 15.46 ora României. Un Boeing 767 al companiei American Airlines, cu 92 de pasageri la bord loveşte turnul nordic al World Trade Center. Partea superioară a clădirii este grav afectată şi izbucneşte un incendiu. Sute de oameni rămân blocaţi în clădire. Autorităţile americane intră în stare de alertă, mai titrează sursa citată.

Ora 09.03, New York. Un al doilea Boeing 767, de data aceasta al companiei United Airlines, având la bord 65 de pasageri, printre care şi cinci terorişti, loveşte al doilea turn, cel sudic, al World Trade Center.

09.30, Sarasota, Florida. Preşedintele american, George W. Bush, află de evenimentele din New York în timp ce vizitează o grădiniţă. Liderul de la Casa Albă apreciază că este, probabil, vorba despre un atac terorist.

09.43, Washington. Un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de pasageri la bord, printre care cinci terorişti, se prăbuşeşte peste clădirea Pentagonului, dărâmând faţada vestică a Departamentului Apărării.

Spaţiul aerian al Statelor Unite este închis, iar toate cursele comerciale şi particulare sunt anulate. Casa Albă şi clădirea Departamentului de Stat sunt evacuate.

10.05, New York. Turnul sudic al World Trade Center, al doilea vizat în atacul terorist, se prăbuşeşte. Sute de persoane, intre care şi membri ai echipajelor de salvare, sunt prinse sub dărâmături.

Cinci minute mai târziu, un avion United Airlines se prăbuşeşte pe un câmp din Pennsylvania. Este singurul care nu şi-a atins ţinta - Casa Albă sau sediul Congresului american.

George W. Bush declară că forţele armate americane sunt în stare de alertă maximă. Atacul îi este atribuit reţelei teroriste Al-Qaida, condusă de Osama bin Laden.

11 septembrie 2001 a fost şi ziua în care a început războiul împotriva terorismului. Mai întâi în Afganistan şi apoi în Irak. Talibanii au fost înlăturaţi de la putere la Kabul, iar Saddam Hussein spânzurat la Bagdad. La un deceniu de la atentate a fost lichidat şi teroristul numărul 1, Osama bin Laden, mai titrează realitatea.net.

Pe locul în care cândva erau înălţate Turnurile Gemene din New York, dărâmate după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, se înalţă acum Turnul Libertăţii, denumit iniţial One World Trade Center.

Back To Top