Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Știri internaționale

moldova transnistria gagauziaOficiali din regiunea autonomă Găgăuzia din Republica Moldova se gândesc să interzică pe teritoriul regiunii folosirea termenilor „limba română", „literatura română" şi „istoria română". Adunarea Populară a Găgăuziei intenţionează să examineze propunerea în şedinţa din 13 septembrie, informează protv.md.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului local, dacă hotărârea va fi luată, interdicţia de utilizare a acestor termeni va fi aplicată în toate instituţiile publice, atzt administrative cât şi de învăţământ de pe teritoriul UTA Gagauz-Yeri (Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia).

În urma examinării acestei chestiuni la şedinţa prezidiului Adunării Populare, deputatul Ivan Burgudji a spus că, în conformitate cu Constituţia Republicii Moldova, limba oficiala în ţară este „limba moldovenească, în baza grafiei latine".

Prin urmare, utilizarea termenului de „limba română" este neconstituţională, a conchis deputatul. Acesta a fost susţinut de alţi membri ai prezidiului.

Găgăuzia sau Gagauz-Yeri este o regiune autonomă din sud-vestul Republicii Moldova, locuită preponderent de găgăuzi, un popor vorbitor al limbii turce şi apropiat cultural de turci, însă de confesiune creştin-ortodoxă. Denumirea sa provine de la etnonimul „găgăuz", despre care se presupune că ar proveni din „gökoğuz" - „oguzii albaştri", adică descendenţi din ramura de triburi turceşti „oğuze".

Back To Top