Categorie: Știri locale

accient rutierTragicul accident rutier care a avut loc pe 26 august, în care o fetiță de 5 ani a murit într-o intersecţie din satul minier de la Filipeştii de Pădure, a trezit, din nou, autoritățile județene. Consiliul Județean Prahova a prevăzut fonduri pentru amenajarea unui sens giratoriu, la cererea autorităţilor locale din Filipeştii de Pădure, încă de la începutul anului.

Se pare că zona în care s-a produs accidentul rutier la Filipeștii de Pădure a fost în atenţia autorităţilor județene de multă vreme. Încă de la începutul anului, Consiliul Judeţean Prahova a prevăzut fonduri pentru amenajarea unui sens giratoriu, la cererea autorităţilor locale din Filipeştii de Pădure. Contractul a fost semnat pe 31 iulie, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 5 august, informează observatorulph.

„În urmă cu o lună şi jumătate s-a refăcut semnalizarea în zonă", a explicat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, care a susţinut că semnele de circulaţie au dispărut la scurt timp după ce au fost montate. „Săptămâna viitoare va fi o întâlnire pe această temă atât cu reprezentanţii administraţiei locale, cât şi cu reprezentanţii Poliţiei", a mai precizat Cosma, potrivit sursei citate.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a susţinut că lucrările de la intersecţia DJ 720 - DJ 101 I, comuna Filipeştii de Pădure, au ca termen de execuţie cinci luni, contractul fiind executat de fima SC Cast.

Accidentul de la Filipeștii de Pădure, în urma căruia o fetiță de cinci ani și-a pierdut viața, a stârnit multă furie în rândul comunității locale. Oamenii aratau cu degetul înspre Serviciul de Ambulanță Prahova, care ar fi trimis o mașină defectă la caz, dar și înspre autorități, care nu s-au îngrijit ca intersecția să fie semnalizată corespunzător.

În urma anchetei desfășurate de polițiști, s-a aflat că de fapt ambele drumuri erau de interes județean, așa că vinovat de producerea accidentului ar putea fi găsit chiar tatăl fetiței decedate, acuzat că nu a acordat prioritate de dreapta, așa cum este prevăzut în Codul Rutier în cazul intersecțiilor nedirijate.

Tragicul accident s-a produs marți, 26 august, la orele prânzului, în localitatea Filipeștii de Pădure, sat Minier, la intersecția dintre drumurile DJ 101 I şi DJ 720 D. În accident au fost implicate două autoturisme, un Logan, în care se aflau patru persoane, doi adulți, soț și soție, și cei doi copii ai lor, o fetiță în vârstă de cinci ani și un băiețel de nouă ani, și un Subaru, condus de o femeie din București.

Citește și: Cine se face vinovat de moartea fetiței de 5 ani, în accidentul de la Filipeștii de Pădure

În urma impactului dintre cele două autoturisme, fetița a decedat, iar celălalt copil a fost grav rănit. Acesta din urmă se află în stare critică la Spitalul "Bagdasar Arseni" din București. În accident și tatăl copiilor, șoferul Loganului, a fost rănit, dar starea lui de sănătate este mult mai bună.

În ziua accidentului, în urma anchete preliminare la fața locului, se punea problema că vinovată ar fi femeia din Subaru, care circula pe un drum secundar, deci ar fi trebuit ca ea să acorde prioritate Loganului. A doua zi, situația s-a schimbat, după ce autoritățile au constatat că drumurile sunt de aceeași categorie, județene, prin urmare cel care trebuia să acorde prioritate de dreapta ar fi trebuit să fie chiar șoferul din Logan.

Back To Top