Categorie: Știri locale

lukoilParchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA) a efectuat mai multe percheziții la rafinăria Lukoil într-un amplu dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Parchetul Curții de Apel, "o echipă complexă formată din procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, inspectori din cadrul Direcţiei Generale Vamale, inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă şi lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, se află în desfăşurarea unui număr de 23 de percheziţii la sediile societăţilor comerciale S.C. PETROTEL LUKOIL S.A. Ploieşti, S.C. LUKOIL ENERGY & GAS ROMÂNIA S.R.L., S.C. LUKOIL LUBRICANTS EAST EUROPE S.R.L., S.C. AGENŢIA LUKOM-A-ROMÂNIA S.R.L., S.C. TP LOG SERVICES S.R.L., toate situate în municipiul Ploieşti, strada Mihai Bravu nr. 235, judeţul Prahova.

Prejudiciul estimat este în cuantum de 1.039.019.829 lei (230 milioane euro), rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în cuantum de 505.421.252 lei (112 milioane euro) şi 533.598.577 lei (118 milioane euro) din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

 

Activităţile de urmărire penală vizând probarea participaţiei penale a suspecţilor au fost realizate cu sprijinul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii."

Dosarul este instrumentat de procurorul Mircea Negulescu din cadrul PCA și de ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Prahova.
stopinfractori.ro

Back To Top