Categorie: Știri locale

lukoilLukoil nu va face disponizbilizări în rândul angajaților, cel puțin asta au anunțat reprezentanții companiei, după întrevederea care a avut loc astăzi la București între ministrul Energiei și reprezentanții rafinăriei din Ploiești care este anchetată de procurorii într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani de 230 de milioane de euro. La întâlnire a participat și Primarul municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, care a declarat că ar fi o tragedie pentru oraș dacă oamenii și-ar pierde locurile de muncă.

Rafinăria Lukoil a anunțat oficial că au început procedurile de oprire a producției. "Ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime, ţiţei, produse de către organele de urmărire penală, Rafinăria PETROTEL-LUKOIL şi-a încetat activitatea de producţie şi comercială, iar momentul repornirii sale va fi precizat după soluţionarea contestaţiei depuse în instanţă.", se arată într-un comunicat oficial al companiei remis presei.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, operaţiunea de oprire a instalaţiilor s-a efectuat conform proceduriilor aferente în aceste situaţii. ”Noi am avut în vedere ca această procedură de oprire a instalaţiilor să respecte toate prevederile şi să nu fie nicio problemă din punct de vedere al protecţiei mediului. Ei au respectat toate aceste prevederi şi nu au apărut situaţii deosebite", ne-a declarat Rodica Paraschiv.

Citește și: Evaziune fiscală și spălare de bani - Rafinăria Lukoil Ploiești are conturile blocate

Reprezentanții Lukoil au dat asigurări că nu au în vedere, cel puțin pentru moment, disponibilizări în rândul angajaților, titrează telegrama.ro.

Prezent la întâlnirea cu ministrul Economiei, primarul municipiul Ploiești, Iulian Bădescu, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește închiderea rafinăriei, spunând că ar afecta nu numai oamenii care lucrează acolo, ci și familiile acestora.

„Am fost la Ministerul Energiei cu reprezentanţii sindicatului şi cu reprezentanţii LukOil, discuţiile vizând impactul social pe care îl poate avea închiderea rafinăriei din Ploieşti, cu rugămintea pentru toţi factorii de a găsi o soluţie pentru ieşirea din criză. Vorbim de peste 2.000 de angajaţi care îşi pot pierde locurile de muncă şi, ca primar al Ploieştiului, doresc identificarea de măsuri concrete pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Am dorit să trag un semnal de alarmă, pentru că închiderea rafinăriei ar afecta mult mai mulţi oameni. Nu vorbim numai de angajaţi, ci şi de familiile acestora", a declarat Iulian Bădescu, primarul municipiului Ploieşti, citat de observatorulph.ro.

Back To Top